x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rezultate EXIT POLL CURS-Avangarde la Primăria Capitalei şi Consiliul General Bucureşti! Nicușor Dan a câștigat Primăria Capitalei

Rezultate EXIT POLL CURS-Avangarde la Primăria Capitalei şi Consiliul General Bucureşti! Nicușor Dan a câștigat Primăria Capitalei

de Redacția Jurnalul    |    09 Iun 2024   •   22:05
Rezultate EXIT POLL CURS-Avangarde la Primăria Capitalei şi Consiliul General Bucureşti! Nicușor Dan a câștigat Primăria Capitalei
Sursa foto: Agerpres/Hepta

Rezultate EXIT POLL. Pentru alegerile locale din 2024, primele rezultate conform exit-poll-ului realizat de CURS-Avangarde sunt disponibile la ora 22:00, imediat după închiderea urnelor. Aceste date reflectă situația de la ora 20:00 și oferă o imagine preliminară a distribuției voturilor.

Update Rezultate finale  EXIT POLL CURS-Avangarde. Pe primul loc se situează Nicușor Dan, cu 44%, urmat de Gabriela Firea, cu 25 % și de Cristian Popescu Piedone, cu 12 la sută. Sebastian Burduja a obținut 10% din voturi.

CGMB ADU 30%, PSD 28%, PNL 13%, AUR 10%, reper 7%, iar SOS 3%.

Stire initiala. Rezultate EXIT POLL CURS-Avangarde pentru alegerile locale 2024. Pe primul loc se situează Nicușor Dan, cu 45%, urmat de Gabriela Firea, cu 24 % și de Cristian Popescu Piedone, cu 13 la sută. Sebastian Burduja a obținut 10% din voturi.

La Consiliul General al Municipiului București, Alianța Dreapta Unită - 30%, PSD – 28%, PNL – 12%, AUR – 10%, REPER – 6%; PUSL – 7%.

La Sectorul 1, George Tuță este la egalitate cu Clotilde Armand, amândoi având câte 41% din estimările de vot. Liviu Negoită a obținut 5%, Ramona Bruynseels - 6%, Dan Tudorache - 5%

 

La Sectorul 2, Rareș Hopincă de la PSD este la egalitate cu Radu Mihaiu de la USR, amândoi având 43% din voturi. 

 

Singurul EXIT-POLL la alegerile din 9 iunie 2024 se efectuează de institutele Centrul de Sociologie Urbană și Regională - CURS și Grupul de Studii Socio-Comportamentale - AVANGARDE. Cele două institute au fost autorizate de Biroul Electoral Central (BEC) să efectueze cercetarea la urne.

Sute de operatori de interviu, coordonatori de teren și experți vor culege și prelucra în timp real datele culese de la zeci de mii de alegători care se vor prezenta la urne pe cuprinsul întregii țări.

×