x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ridzi, coordonator la prezidenţiale

Ridzi, coordonator la prezidenţiale

de Monalise Hihn    |    05 Sep 2009   •   00:00
Ridzi, coordonator  la prezidenţiale
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional

Organizaţia Judeţeană Hunedoara a PD-L pare să se ghideze după formula "Câinii latră, ursul trece!". Altfel nu se explică decizia Biroul Politic Judeţean al PD-L, care l-a cooptat în staff-ul din Hunedoara pe Marian Mihalache. Mai mult, printr-o decizie a Biroului Politic Naţional, toţi deputaţii şi senatorii partidului vor răspunde de zonele lor la alegerile prezidenţiale. Prin urmare, Monica Iacob-Ridzi se va ocupa de Valea Jiului la prezidenţiale.



La mijlocul lunii iulie, Jurnalul Naţional dezvăluia că directorul Eco Sid Hunedoara, Marian Mihalache, vicepreşedinte al PD-L, a dat în judecată firma cerând să i se acorde 180 de salarii plus sporurile aferente, în baza unui act adiţional pe care îl semnase el însuşi de două ori, atât în calitate de angajat, cât şi de angajator. Salariul lui era de 3.800 de lei brut, la care se adăugau sporuri de 50 la sută. În mod firesc, orice partid l-ar fi sancţionat pe Mihalache, cel puţin cu un avertisment. Nu este însă şi cazul PD-L Hunedoara, organizaţie condusă de Tiberiu Iacob-Ridzi.

Marian Mihalache nu numai că nu a fost sancţionat, ci chiar a fost cooptat în staff-ul judeţean de campanie pentru alegerile prezidenţiale. Decizia a fost luată de către Biroul Politic Judeţean al PD-L Hunedoara. Directorul de campanie din judeţul Hunedoara, Florian Toma, declară că Marian Mihalache se va ocupa de eventualele contestaţii: "În ziua votului, el se va ocupa de eventualele contestaţii ce vor fi făcute către biroul electoral sau poliţie, adică de partea juridică". De asemenea, printre cei desemnaţi la nivel judeţean să facă parte din staff-ul PD-L Hunedoara se numără şi Cristian Grigoraş, preşedinte al Organizaţiei de Tineret a PD-L, care a fost şef de campanie pe judeţ pentru Elena Băsescu.

RIDZI, DESEMNATĂ PRIN DECIZIE CENTRALĂ
Biroul Politic Central al PD-L a decis ca toţi parlamentarii partidului să răspundă de campania pentru prezidenţiale şi de rezultatele obţinute de candidatul la prezidenţiale din colegiul pe care îl reprezintă. Astfel, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, va răspunde de zona Valea Jiului la alegerile prezidenţiale. În acelaşi timp, soţul său, Tiberiu Iacob-Ridzi, preşedinte interimar al PD-L Hunedoara şi primar al municipiului Petroşani, va coordona campania la nivel de judeţ.

Acum două luni, Monica Iacob-Ridzi a demisionat din fruntea Ministerului Tineretului în urma scandalului declanşat de modul cum a cheltuit banii pentru organizarea Zilei Tineretului. Modul cum Monica Iacob-Ridzi a cheltuit banii publici a făcut obiectul unei anchete parlamentare, iar în prezent fostul ministru este cercetat de DNA în dosarul "Ziua Tineretului".

×
Subiecte în articol: politic campania prezidentiala