x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Românii din străinătate, coautori la programul de guvernare

Românii din străinătate, coautori la programul de guvernare

04 Dec 2009   •   00:00

Asociaţiile româneşti din străinătate vor fi cooptate la redactarea unui capitol din programul de guvernare al Guvernului Iohannis, care să le privească în mod direct, potrivit unei înţelegeri între Mircea Geoană, Crin Antonescu şi Klaus Iohannis.

Senatorul PSD Titus Corlăţean a precizat ieri că viitorul program de guvernare PSD-PNL va include elemente concrete care ţin de sprijinirea românilor şi asociaţiilor româneşti din străinătate, cum ar fi accelerarea procedurilor de redobândire a cetăţeniei, eliminarea restricţiei în ceea ce priveşte forţa de muncă, crearea unui fond de urgenţă pentru românii cu probleme, inclusiv pentru repatrierea persoanelor fără posibilităţi materiale decedate în afara graniţelor. În viitorul program de guvernare va fi inclus şi sprijinul pentru activităţile culturale şi al mijloacelor de comunicare în limba română.

Corlăţean a precizat că o serie de asociaţii din diaspora şi-au arătat interesul pentru acest parteneriat în ceea ce priveşte programul de guvernare, cele mai multe fiind din Italia şi Republica Moldova, dar şi din Spania, Serbia, Austria, Bulgaria, Israel şi Ucraina.

×
Subiecte în articol: politic