x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rus, Dâncu şi Puşcaş au demisionat.

Rus, Dâncu şi Puşcaş au demisionat.

de Veronica Micu    |    08 Iul 2008   •   00:00
Rus, Dâncu şi Puşcaş au demisionat.

12:00 • Liderii grupului de la Cluj, Ioan Rus, Vasile Dâncu şi Vasile Puşcaş au demisionat, astăzi, din toate funcţiile PSD. Social-democraţii au anunţat prin intermediul unui comunicat de presă că raman în continuare simpli membri de partid şi că îşi vor continua proiectele în cadrul Fundaţiei Institutului Social Democrat din Transilvania.

Liderii grupului de la Cluj, Ioan Rus, Vasile Dâncu şi Vasile Puşcaş au demisionat, astăzi, din toate funcţiile PSD. Social-democraţii au anunţat prin intermediul unui comunicat de presă că raman în continuare simpli membri de partid şi că îşi vor continua proiectele în cadrul Fundaţiei Institutului Social Democrat din Transilvania.


DECIZIE DE BUN-SIMŢ. "Astazi, 8 iulie 2008, am transmis preşedintelui PSD, spre luare la cunoştinţă, demisiile individuale din toate funcţiile deţinute în Partidul Social Democrat, la nivel central şi local. Rămînem membri ai PSD. Vom continua să promovăm în România social-democraţia modernă, de tip vest european", se arată în comunicatul de presă.
Totodată, cei trei demisionari susţin că îşi vor continua proiectele social-democrate în cadrul Fundaţiei Institutului Social Democrat din Transilvania, unde sunt şi membri fondatori.

Ion Iliescu: "Era gestul de aşteptat pentru că performanţele lor erau foarte slabe. Este un gest de bun-simţ să renunţe şi la funcţiile de la nivel naţional. Cu ce autoritate morală puteau să-şi exercite funcţia la nivel naţional cînd au aşa performanţe în organizaţie. Sper să rămînă utili partidului, să rămînă oameni de partid”.

Adrian Nastase: "Nu au făcut bine că au demisionat din funcţiile deţinute din partid, pentru că nu revenind la zero se pot corecta rezultatele slabe obţinute de această organizaţie. Este un lucru rău care ne duce cu ani în urmă. Sper că este o despărţire temporară. Unii vor spune că este un grup care vorbea mai mult decît facea şi nu mai încurcă lucrurile, alţii vor spune că partidul riscă să dea un semnal de închidere în sine. Este practic o retragere din linia întîi a celor de la Cluj".

×
Subiecte în articol: politic