x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Secretari de stat - Emil Boc a cazut la pace cu premierul Tariceanu

Secretari de stat - Emil Boc a cazut la pace cu premierul Tariceanu

24 Feb 2005   •   00:00

Pedistii s-au plans din nou miercuri seara, la sedinta Consiliului Aliantei, ca primul-ministru Calin Popescu Tariceanu nu semneaza numirile secretarilor de stat si ale sefilor de agentii, propusi de PD.

NEMULTUMIRI. Boc a rezolvat problemele cu premierul
Presedintele Emil Boc le-a adus insa vestea ca s-a intalnit cu Tariceanu si ca nu exista nici o rezerva a primului-ministru legata de aceste numiri, spun surse din PD. "Sunt suparari din lipsa de informatie. Cei propusi de PD sunt apoape toti numiti", ne-a declarat ieri liderul PD. Pe lista de asteptare se afla inca Adrian Nitu, pe care PD il propusese initial secretar de stat la MAE, insa, dupa rugamintea ministrului Ungureanu de a nu i se impune politicieni, Nitu a fost transferat la Ministerul Intergrarii, pe postul de negociator-sef adjunct.

PD a mai decis sa-i trimita pe Mara Cristina la Agentia Romana de Investitii Straine, pe Ioan Gherhes la Agentia Nationala de Mediu si pe Adrian Thiss - secretar de stat la Lucrari Publice. Propus initial pentru ARIS, Thiss este cunoscut mai degraba ca importatorul celebrelor masini Hammer in Romania. De asemenea, directorul general al Electrica, Ioan Coroiu, va fi schimbat, sustin surse democrate, cu Ioan Andreica, venit de la Electrica Bistrita.

REMANIERE. Presedintele PD Emil Boc a negat totodata informatiile aparute in presa legate de o posibila remaniere care i-ar fi vizat pe ministrul Finantelor, Ionut Popescu, pe cel al Educatiei, Mircea Miclea, precum si pe cel al Transporturilor, Gheorghe Dobre. (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic