x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Secretari de stat - Lista PD, refuzata

Secretari de stat - Lista PD, refuzata

21 Ian 2005   •   00:00

Seful statului continua sa fie sef si peste pedisti, pe care nu ii lasa sa-si puna de capul lor nici secretarii de stat, dupa cum nu i-a lasat sa isi puna nici ministrii. Miercuri seara, Basescu i-a chemat la el pe liderii PD cu lista secretarilor de stat, spun surse din partid.

Si de data aceasta, lista a fost refuzata, fapt care a provocat din nou tensiuni in partid. Nemultumirea presedintelui a fost ca majoritatea secretarilor de stat propusi de PD erau oameni din vechea garda, pe care el i-a inlaturat de pe listele parlamentare: Vasile Bran, Dan Vasiliu, Vasile Nistor, Aurel Pana, Calin Catalin Chirita etc. La momentul acela, pentru a pastra linistea in partid, Basescu le-a promis public acestora ca se vor regasi in posturi de prefecti sau secretari de stat, unde experienta lor va fi valorificata.

REACTIE. De data aceasta, cel in capul caruia se sparg oalele este presedintele PD, Emil Boc. "Este vorba de linia partidului de a incerca formarea unei noi clase politice si de a oferi sanse noii generatii. E o continuare a ceea ce a inceput Traian Basescu", ne-a confirmat ieri Boc schimbarea listei discutate in Biroul Permanent. Intrebat insa de ce s-a dus cu lista la Basescu, Boc a evitat un raspuns, spunand ca nu a prezentat primului ministru nici un nume deocamdata.

PNL. Pe de alta parte, la PNL, partenerul de alianta al PD, conducerea a aprobat, dupa audieri, nominalizarile pentru functii de secretar de stat la: Finante - Doina Leonte, MIE - Adrian Ciocanea, MAE - Virgil Naumescu, la MAI - Victor Dobre, la MApN - Ion Mircea Plingu, la MEC - Cornel Chiriac, la Ministerul Culturii - Virgil Nitulescu, la Relatia cu Parlamentul - Georgeta Ionescu. (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic