x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sedinta CExN. Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu au fost exclusi din PSD

Sedinta CExN. Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu au fost exclusi din PSD

05 Noi 2018   •   16:35
Sedinta CExN. Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu au fost exclusi din PSD

În ședința Comitetului Executiv Național al PSD s-a votat excluderea liderului PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu și secretarului general al PSD, Marian Neacșu, din partid.

S-au înregistrat 53 de voturi "pentru" și 9 "împotrivă".

Marian Oprișan a fost cel care a cerut excluderea liderului PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, și a secretarului general al PSD, Marian Neacșu.

 

Cei doi sunt acuzați că fac parte din grupul ”puciștilor” și au făcut jocuri pentru debarcarea lui Liviu Dragnea și a Guvernului.

Conform statutului, Comitetul Executiv propune, iar excluderea este validată de forul ierarhic superior, adică Congresul.

”Excludere, sancţiune aplicată membrului de partid prin hotărâre a Biroului organizaţiei locale din care acesta face parte. Membrul de partid care deţine o funcţie în cadrul organelor de conducere ale partidului de la nivelul organizaţiei PSD de pe raza teritorială a secţiei de votare, precum şi de la nivelul organizaţiei locale poate fi exclus, la propunerea organului de conducere din care face parte, de către organul de conducere ierarhic superior;”, arată statutul PSD.

La finalul şedinţei, Marian Neacşu a anunţat că vor face contestaţie.

Adrian Ţuţuianu consideră această decizie ca fiind una nedreaptă, care sancţionează un delict de opinie. AGERPRES

×