x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Seful statului scutura Internele

Seful statului scutura Internele

11 Ian 2005   •   00:00

Presedintele Traian Basescu a zguduit ieri din temelii Ministerul Administratiei si Internelor. Bilantul pompos citit de chestorul principal Toma Zaharia l-a lasat rece pe seful statului. Traian Basescu a cerut masuri imediate, anuntand ca vor avea loc schimbari la varf.

ASPIRANTI. Acestea nu se vor produce imediat, deoarece le-a propus premierului si ministrului Vasile Blaga sa astepte cateva luni pentru a vedea reactia angajatilor MAI la neimplicarea politicului in activitatea lor. Schimbarile ar putea viza mai multe posturi-cheie din structura institutiei. Potrivit unor surse din minister, chestorul principal Zaharia Toma va fi inlocuit din functia de secretar de stat si prim-adjunct al ministrului de chestorul principal Florin Sandu, fost sef al Politiei Romane si actual secretar de stat in cadrul MAI pe probleme de integrare europeana. Totusi, in ultimele zile, pentru acest post a fost luat in calcul si generalul Anghel Andreescu, fost comandant al Jandarmeriei Romane, care este insa propus si pentru conducerea Politiei Capitalei. Directia Generala de Investigatii si Protectie Interna din MAI, condusa in prezent de chestorul principal Virgil Ardelean, ar putea trece sub comanda colonelului magistrat Vasile Stanca, procuror militar inspector la Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie. La Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) ar putea fi numit chestorul principal Dan Fatuloiu, fost sef al Politiei Capitalei. Totodata, sursele mai afirma ca este foarte posibila si inlocuirea ofiterilor de legatura aflati in tarile vest-europene. (Eduard Pascu)

DESCENTRALIZARE
Basescu a precizat ca asteapta masuri de descentralizare si crestere a autonomiei locale, actiuni de combatere a coruptiei la nivel inalt, limitarea imigratiei ilegale, in special a infractorilor romani recidivisti. Presedintele le-a cerut politistilor ca "investigatiile sa mearga pana la capat", sa actioneze impotriva marii coruptii - fie ca este vorba despre politicieni de la nivel national sau despre cei de la nivel local, care actioneaza in judete ca si cum ar fi pe "propria mosie". Seful statului s-a oferit ca, daca politistii nu sunt informati, sa mearga impreuna cu ei noaptea, in Bucuresti, pentru a le arata prostituatele si politisti care protejeaza infractorii. Presedintele statului a precizat ca politistii trebuie nu numai sa fie respectati, ci si iubiti. "Redati judetele oamenilor!", a incheiat Basescu.

×
Subiecte în articol: politic