x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senatorii juriști, aviz favorabil în cazul Oprea

Senatorii juriști, aviz favorabil în cazul Oprea

02 Feb 2016   •   14:10
Senatorii juriști, aviz favorabil în cazul Oprea

Senatorii juriști au avizat favorabil, marți, cererea DNA de încuviințare a urmăririi penale în cazul senatorului Gabriel Oprea, conform unor surse parlamentare.

Comisia juridică a Senatului analizează, marți, cererea privind încuviințarea începerii urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, urmând să întocmească ulterior un raport consultativ, pe care îl va înainta Biroului permanent pentru a fi introdus pe ordinea de zi a plenului.

Conform procedurii, Oprea poate să își studieze dosarul la Comisia juridică. El le-a cerut anterior colegilor parlamentari să voteze cererea de urmărire penală transmisă de DNA, pe motiv că nu ar trebui prelungită perioada necesară stabilirii adevărului.

Potrivit unor surse parlamentare, avocatul lui Gabriel Oprea ar fi solicitat Comisiei juridice a Senatului restituirea dosarului referitor la acesta la DNA, pe motiv că doi procurori nu ar fi avut competența să facă cercetări în acest caz.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deținut funcția ministerială.

Conform DNA, infracțiunea de abuz în serviciu constă în folosirea resurselor umane și materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoțirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliției rutiere. 

×