x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ivan: Patru servicii vor fi la un click distanță: naștere, căsătorie, divorț și deces

Ivan: Patru servicii vor fi la un click distanță: naștere, căsătorie, divorț și deces

de Redacția Jurnalul    |    01 Noi 2023   •   19:14
Ivan: Patru servicii vor fi la un click distanță: naștere, căsătorie, divorț și deces
Sursa foto: Antena 3 CNN

Patru dintre serviciile de stare civilă vor fi la un click distanță: naștere, căsătorie, divorț și deces, anunță ministrul Cercetării și Digitalizării, Bogdan Ivan.

„Patru dintre serviciile de stare civilă vor fi la un click distanță: naștere, căsătorie, divorț și deces. Asta datorită primului proiect de anvergură în dezvoltarea serviciilor de e-guvernare, finalizat de Ministerul Afacerilor Interne, alături de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Autoritatea pentru Digitalizarea României și Serviciul de Telecomunicații Speciale. Proiectul SIIEASC se încheie azi, însă el este fundamentul parteneriatului de lungă durată între MCID și MAI, pentru care îi mulțumesc domnului viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu. Acest parteneriat va face viața românilor din țară și din diaspora mai ușoară”, scrie pe Facebook Bogdan Ivan.

El afirmă că, din datele existente, MAI gestionează cele mai accesate evenimente de viață de către români.

„4 dintre ele – nașterea, căsătoria, divorțul și decesul – au fost digitalizate prin acest proiect. Concret, a fost dezvoltat un sistem informatic de administrare a fluxurilor operaționale și a serviciilor de stare civilă și au fost transpuse în format digital peste 68 de milioane de acte de stare civilă, emise în ultimii 100 de ani. Felicitările mele merg către domnul chestor Cătălin Giulescu, managerul proiectului și către echipa de implementare, care au lucrat susținut pentru a construi unul din pilonii digitalizării sectorului public. Serviciile publice digitale sunt viitorul administrației din România, iar pașii pe care îi avem de făcut sunt clari. Digitizarea documentelor, optimizarea fluxurilor de lucru, interconectarea bazelor de date și livrarea de servicii publice electronice vor aduce administrația aproape de fiecare român! Împreună suntem mai puternici”, încheie Ivan.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bogdan ivan casatoria stare civila