x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sesizarea ANAF la DNA nu-i priveşte pe Şova şi Ponta

Sesizarea ANAF la DNA nu-i priveşte pe Şova şi Ponta

de Gabriela Mladin    |    28 Iul 2011   •   21:00

Surse din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala sustin ca in sesizarea inaintata Directiei Nationale Anticoruptie, Biroul Teritorial Targu-Jiu, nu se precizeaza nimic de contractul cu Sova sau de Ponta. "Sesizarea vizeaza cheltuielile facute in decursul anilor 2007-2009, fara a avea acoperire', au precizat surse din cadrul ANAF.

Aceleasi surse vorbesc despre faptul ca cercetarile procurorilor DNA se fac in legatura cu aceste "gauri negre' descoperite la Complexurile Energetice Turceni si Rovinari, a caror valoare se ridica, in cei doi ani, la aproape 17 milioane de euro. Din aceasta suma, aproape 60 de miliarde de lei vechi provin ca prejudidiu numai de la Rovinari.

Cei aflati sub vizorul DNA sunt fostii si actualii directori, mai exact toti cei care au condus entitatile energetice in aceasta perioada. Printre cei aflati sub ancheta se numara Laurentiu Ciurel, fost director general la Complexul Energetic Rovinari, Dumitru Cristea la Complexul Energetic Turceni, dar si Ionel Mantog, director in perioada ianuarie 2009. "Nu se fac cercetari asupra lui Sova si Ponta si nici in sesizarea ANAF nu s-a cerut acest lucru', sustin aceleasi surse.

×