x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sever Voinescu, respins de deputaţi

Sever Voinescu, respins de deputaţi

de Dana Piciu    |    25 Mar 2009   •   00:00

Deputatul PD-L Sever Voinescu a suferit ieri un eşec în plenul Camerei, el nefiind ales în funcţia de secretar al Biroului Permanent.



Propus de partidul său să-i ia locul de secretar lui Cezar Preda care a devenit preşedinte de comisie, Voinescu a căzut de două ori la rând testul votului secret cu bile. În primul tur de alegeri, Voinescu a reuşit să strângă 146 de voturi "pentru" şi 124 "împotrivă" insuficiente însă, pentru a fi validat având nevoie de voturile a jumătate plus unu din numărul total de deputaţi, adică 168.

Pentru că aşa prevede regulamentul, s-a votat a doua oară, ceea ce a fost şi o premieră în Camera Deputaţilor, de data aceasta candidatul având nevoie de un număr mai mic de voturi, adică jumătate plus unu din cei prezenţi trebuia să voteze "pentru". Lucru care nu s-a întâmplat, Voinescu obţinând chiar mai puţine voturi în favoare sa decât în primul tur, adică 114 "pentru" şi 154 "împotrivă", nereuşind nici de această dată să fie ales în conducerea Camerei. "E limpede că sistemul politic actual nu mă digeră. Dar am fost ales de oamenii din colegiul meu şi trebuie să se obişnuiască să convieţuiască cu mine", a comentat Voinescu după vot.

×
Subiecte în articol: politic