x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică SRI, despre judecătorii nominalizaţi

SRI, despre judecătorii nominalizaţi

18 Apr 2007   •   00:00

SRI precizează că în cazul judecătorilor Curţii Constituţionale Nicolae Cochinescu şi Ioan Predescu s-a stabilit că "au făcut obiectul urmăririi din partea Securităţii", iar în ceea ce o priveşte pe Aspazia Cojocaru, serviciul nu a indentificat în arhiva fostei Securităţi niciun fel de date.

Conform SRI, "în urma verificărilor s-a stabilit faptul că numai două persoane dintre membrii Curţii Constituţionale au făcut obiectul urmăririi din partea Securităţii: Nicolae Cochinescu – un dosar fond penal, predat Tribunalului Militar Timiş în anul 1991; Ioan Predescu – un dosar de urmărire informativă, predat Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii în anul 2002".

În legătură cu Aspazia Cojocaru, Serviciul Român de Informaţii nu a identificat în arhiva preluată de la fostele organe de Securitate "niciun fel de date sau documente". "Însemnările respective au fost culese din articole de presă", susţine SRI. Serviciul Român de Informaţii menţionează că instituţia a răspuns, conform legii, unei solicitări a Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii de verificare a membrilor Curţii Constituţionale şi în data de 22 martie 2005, date transmise prin adresa S/97075.Totodată, SRI precizează că singura instituţie căreia i-a furnizat informaţii despre membrii CC a fost CNSAS.

×
Subiecte în articol: politic