x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

23 Feb 2009   •   00:00

23 februarie 2009



FĂRĂ PRESIUNI PSD
Ministrul Dezvoltării, Vasile Blaga, a afirmat într-un interviu acordat Mediafax că speră ca PSD să nu facă presiuni pentru numirea unui secretar de stat politic la Justiţie. În replică, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, social-democratul Victor Ponta, a spus că PSD şi PD-L au avut o înţelegere foarte clară, ca fiecare să numească un secretar de stat la MJ. În acelaşi interviu, Blaga a mai arătat că nu se pune problema fuziunii cu PNG şi a anunţat ca prioritate a sa reabilitarea termică a locuinţelor. Liderul PD-L nu a exclus posibilitatea unor schimburi de ministere cu PSD în timpul guvernării, deşi o asemenea prevedere nu este inclusă în protocolul coaliţiei.

AMBIŢIA LUI GEOANĂ
Considerat posibil candidat la Preşedinţia României, liderul PSD, Mircea Geoană, a recunoscut ieri că una dintre ambiţiile sale este aceea de a câştiga alegerile prezidenţiale. "Nu vă ascund nici ambiţia mea, nici ambiţia partidului nostru de a câştiga Preşedinţia României în toamnă, pentru a da o preşedinţie care să aibă într-adevăr echilibru şi acest tip de model de societate care credem că este potrivit României la 20 de ani de la căderea comunismului şi în plină criză economică", a declarat Geoană, aproape confirmându-şi intenţia de a se înscrie în cursă împotriva lui Traian Băsescu. (L.D.)

CU BÂTA LA VOT
Deputatul PD-L Daniel Bărbulescu a fost suprins ieri-dimineaţă cu o o bâtă în portiera maşinii Parlamentului României. Deputatul a explicat că bâta fusese pusă în maşină de către şofer, la cererea lui, pentru autoapărare şi că nu folosit-o pentru a ameninţa pe cineva, aşa cum l-a acuzat un localnic, Victor Oancea. La Găneasa a avut loc ieri turul al doilea al alegerilor pentru primar, în care s-au confruntat Nicolae Preda (PSD) şi Dumitru Costea (PD-L). După deschiderea urnelor, jandarmii au intervenit pentru a aplana o altercaţie verbală între două persoane. Purtătorul de cuvânt al IJP Olt, Claudia Radu, a declarat că cei implicaţi au primit un avertisment verbal.

PREDOIU AR DEMISIONA
Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, i-ar fi spus că, o dată ce Codurile vor fi adoptate, îşi va da demisia. Tăriceanu a declarat sâmbătă că a avut în acest sens o discuţie cu Predoiu, fără a preciza însă când aceasta a avut loc. "El ne-a spus că, o dată ce Codurile vor fi adoptate, îşi va da demisia din funcţia de ministru, manifestându-şi dorinţa de a reveni în rândurile PNL. El mi-a spus: eu nu mă duc acolo ca ministru în calitate de reprezentant al PNL. El vrea să facă o figură mai mult de tehnocrat în actualul Guvern, dar sigur că acum e, poate, prea devreme să tragem concluziile", a relatat Tăriceanu.

PURTĂTOR DE CUVÂNT
Ioana Muntean, jurnalist al postului de televiziune PRO TV, va fi numită în funcţia de purtător de cuvânt al Guvernului. Numirea Ioanei Muntean ar putea fi anunţată oficial astăzi, au declarat ieri surse guvernamentale către Mediafax. Postul de televiziune nu a comentat informaţia. Ioana Muntean a absolvit Facultatea de Psihologie din Cluj-Napoca şi a lucrat la PRO TV Cluj, alăturându-se echipei de ştiri de la Bucureşti în 2007. După ce europarlamentarul PD-L Rareş Niculescu a fost implicat, în urmă cu două săptămâni, într-un scandal dintr-un bar din Cluj, premierul Boc a renunţat la numirea lui ca purtător de cuvânt al Guvernului.

BĂSESCU, LA PREDEAL
Preşedintele Traian Băsescu a stat sâmbătă seară vreo patru ore într-un restaurant din Predeal, alături de soţia sa, Maria Băsescu, şi de fata cea mică, Elena. Şeful statului a dansat cu soţia, dar s-a prins şi într-o horă cu alţi clienţi ai restaurantului. Băsescu s-a şi fotografiat alături de cei prezenţi atât în restaurant, cât şi la plecare, pe scări. Băsescu a mai fost sâmbătă şi în staţiunea Balvanyos, la Festivalul Internaţional de Pomana Porcului, declarând că astfel de iniţiative promovează turismul. Băsescu a discutat şi s-a fotografiat cu cei prezenţi la festival, cu concurenţii, intrând apoi într-o pensiune din staţiune, unde a băut o cafea.

UN CANDIDAT, ŞI NU DOI
Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban ia în calcul ca el sau Crin Antonescu să îşi retragă candidatura pentru şefia PNL în vederea susţinerii celuilalt. Întrebat despre această posibilitate, Ludovic Orban a replicat: "Probabil aşa se va întâmpla". "Mi-am reconfirmat intenţia de a candida. Probabil aşa se va întâmpla, acum rămâne să mă gândesc", a susţinut Orban. Întrebat de ce fostul premier Călin Popescu Tăriceanu nu trebuie să mai rămână în fruntea PNL şi cu ce ofertă vine tandemul Crin Antonescu-Ludovic Orban la congresul PNL din martie, vicepreşedintele PNL a menţionat că nu există nici un tandem şi că motivarea ar fi rezultatul obţinut la alegeri.

×
Subiecte în articol: basescu politic pnl