x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stirile zilei

Stirile zilei

06 Dec 2005   •   00:00

Simulare - Schimbarea lui Nastase, la vot


Deputatii au votat ieri schimbarea presedintelui Camerei. Nu insa la modul serios. Ei doar au simulat, exersand votul electronic pe care il vor utiliza de la anul. Din cei 129 de deputati care au reusit sa foloseasca cartelele de vot, 57 au spus "Da" pentru revocarea lui Nastase, 56 "Nu" si 14 s-au abtinut. Ca sa se mai obisnuiasca insa cu sistemul, deputatii au votat si schimbarea Guvernului sau ce vrea fiecare, scorul fiind 79 "pentru", 57 "impotriva" si 20 de abtineri, din 161 prezenti. (L.D.)

Alianta - Nemultumiri la pachetul lui Blaga


Purtatorul de cuvant al Aliantei, Eugen Nicolaescu, a anuntat aseara ca Guvernul va emite in 10 zile o ordonanta prin care prefectii vor deveni, de la 1 ianuarie, functionari publici. Ministrul Administratiei, Vasile Blaga, s-a lovit insa de nemultumirile colegilor liberali, la sedinta CNC-ului Aliantei, pentru ca, prin proiectul sau de modificare a Legii administratiei publice, secretarii prefecturilor, numiti de PSD, vor deveni subprefecti si pentru ca primarii de sectoare din Capitala nu vor mai fi ordonatori principali de credite. (Monica Iordache)

PNL - Si Catarama vrea Congres


Corului contestatarilor lui Calin Popescu Tariceanu i s-a mai adaugat o voce: cea a lui Viorel Catarama. Acesta i-a solicitat lui Tariceanu, intr-o emisiune tv, sa se retraga din functia de premier si din cea de presedinte PNL si sa organizeze un Congres Extraordinar. Catarama l-a acuzat pe liderul PNL ca trage partidul in jos, lucru care a dus la surclasarea liberalilor de catre democrati in cadrul Aliantei. In plus, Catarama a mai spus ca PNL are nevoie de o personalitate care sa-l contrabalanseze pe Traian Basescu si a lasat sa se inteleaga ca el ar putea sa-si asume acest rol. Cat despre fuziune, Catarama a sustinut ca un asemenea proiect este definitiv compromis si ca nu s-ar mai putea realiza decat prin absorbtia PNL de catre PD. (Monica Iordache)

Gorj - Deputat PNL, fara sprijin politic


PNL Gorj a decis, duminica, cu 123 de voturi pentru si o abtinere retragerea sprijinului politic deputatului Sorin Marian Paveliu. Propunerea de sanctionare a lui Paveliu a apartinut sefului filialei, Dan Ilie Morega, care a sustinut ca "Paveliu se ocupa de Gorj asa cum ma ocup eu de Covasna si Harghita", cele doua cabinete parlamentare infiintate de acesta in municipiul Motru si orasul Rovinari stand mai mult inchise. Paveliu a spus insa presei locale ca motivele invocate nu sunt reale.

Adeziune - Sorin Minea se alatura PC


Sorin Minea, presedintele Romalimenta si patronul ANGST, a devenit de ieri seful Departamentului de Industrie Alimentara si Agricultura al Partidului Conservator. "Industria alimentara are nevoie de un interlocutor, de oameni care sa o sprijine. Am intrat in politica pentru ca aveam nevoie de sprijin, iar singurul partid politic care a inteles asta a fost Partidul Conservator", a spus Minea. El a adaugat ca in ultimii 15 ani aceasta ramura a industriei a fost neglijata, in ciuda faptului ca a avut cele mai mari contributii la bugetul de stat. (Aniela Nine)

Deponenti Dacia - Lege noua pentru pagubiti


Senatorul UDMR Mures, Gyorgy Frunda, a depus in Parlament, pentru a doua oara, o initiativa legislativa care sa permita despagubirea celor care au depus bani la CEC inainte de 1989, pentru cumpararea de autoturisme Dacia, dupa ce prima initiativa a fost respinsa de vechea legislatura, informeaza Rompres. "A trebuit sa o repet pentru ca asa este Constitutia si nu voi renunta la ideea despagubirii cetatenilor respectivi", a afirmat Frunda. Proiectul prevede ca fiecare din cei aproape 30.000 de pagubiti ar trebui sa primeasca aproximativ 3.500 de euro fiecare.

×
Subiecte în articol: politic pnl