x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stolojan s-a retras din funcţia de premier / video

Stolojan s-a retras din funcţia de premier / video

15 Dec 2008   •   00:00
Stolojan s-a retras din funcţia de premier / video

Theodor Stolojan a anunţat că a depus mandatul de premier la preşedinte, afirmând că a decis să dea o speranţă tinerei generaţii de politicieni, care să intre în politică la nivel de vârf.



"Cei doi preşedinti de partid au semnat acest parteneriat pentru România care să asigure o guvernare solidă, stabilă. Este un început de viaţă politică nouă în România. Preşedintele României este singurul care va lua decizia cui să îi încredinţeze din nou mandatului.

Argumentul meu este că cei doi preşedinţi care au semnat parteneriatul trebuie să îşi asume acest parteneriat prin ocuparea celor mai importante funcţii, aceea de premier şi preşedinte al Senatului", a declarat Theodor Stolojan.

El a precizat că vrea să dea o speranţă generaţiei tinere, care să intre în politică la nivel de vârf.

Boc: Este decizia domnului Stolojan!
Preşedintele PDL, Emil Boc, nu a dorit să comenteze anunţul prim-vicepreşedintelui Theodor Stolojan privind renunţarea la calitatea de premier desemnat, spunând doar: Este decizia domnului Stolojan!.

Emil Boc a precizat că la convocarea preşedintelui Traian Băsescu, PDL se va deplasa cu o delegaţie de trei persoane.

"Mergem pe consultare oficială, potrivit Constituţiei, la consultarea de la Palatul Cotroceni, care va începe în câteva minute", a spus Boc.
Mediafax


Surse oficiale spun că  preşedintele Traian Băsescu il va desemna ca premier in locul lui Stolojan pe liderul PD-L, Emil Boc. De altfel Theodor Stolojan, prin declaraţia făcută, a sugerat că Boc va fi premierul desemnat.

×
Subiecte în articol: politic stolojan