x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stroe despre Nicolai: "Nu are dosar, nu e urmărită"

Stroe despre Nicolai: "Nu are dosar, nu e urmărită"

de Jurnalul National    |    16 Ian 2008   •   00:00

14:31 Preşedintele Comisiei SRI, Radu Stroe, a declarat, miercuri, că a Serviciul Român de Informaţii a precizat că Norica Nicolai nu are dosar de informator şi nici nu este susceptibilă de vectori care să afecteze securitatea naţională, nefiind inclusă în vreun program operativ de urmărire.



Preşedintele Comisiei SRI, Radu Stroe, a declarat, miercuri, că a Serviciul Român de Informaţii a precizat că Norica Nicolai nu are dosar de informator şi nici nu este susceptibilă de vectori care să afecteze securitatea naţională, nefiind inclusă în vreun program operativ de urmărire. Senatorul liberal Radu Stroe a arătat că răspunsul Serviciului Român de Informaţii la solicitarea Comisiei SRI referitoare la Norica Nicolai arată că "şi în calitate de senator, în trei rânduri, domnia sa a fost verificată şi nu apare dosar de informator sau orice alt document de această natură”. Preşedintele Comisiei SRI a mai spus că în răspunsul Serviciului se mai precizează că Norica Nicolai "nu a fost susceptibilă de vectori care să afecteze securitatea naţională şi că niciodată nu a fost introdusă într-un program operativ de urmărire, din această perspectivă”. Stroe a completat că CNSAS a comunicat deja public, dar va răspunde şi Comisiei SRI, "că nu se ridică niciun fel de probleme în ceea ce o priveşte pe Norica Nicolai”.


ACUZAŢII RESPINSE. La rândul său, Norica Nicolai a respins ieri, acuzaţiile care i s-au adus în legătură cu dosarul profesional, ea precizând că nu a arestat şi nu a încarcerat ilegal nicio persoană, neavând ce să-şi reproşeze. Senatorul PNL a mai arătat că Parchetul General a încălcat legea atunci când a făcut publice date privitoare la tatăl său şi a spus că îl va sfătui pe acesta să nu acţioneze în judecată Parchetul "din respect pentru justiţie”. Norica Nicolai a mai spus că, în perioada 1987-1988, a fost internată perioade îndelungate, fiind suferind de tuberculoză renală. Potrivit senatorului PNL, în această perioadă a fost plecată în SUA, pentru a face investigaţii medicale suplimentare. Ea a dezminţit speculaţiile apărute în presă, potrivit cărora dacă ar ajuge ministru nu ar face reformă, precizând că a votat pozitiv la legea ANI şi legea reformei DNA.

×
Subiecte în articol: politic nicolai norica nicolai