x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică S-a rupt lanțul de iubire între PSD si PNL. Coalitia se cearta pe subiectul energiei

S-a rupt lanțul de iubire între PSD si PNL. Coalitia se cearta pe subiectul energiei

09 Noi 2022   •   20:35
S-a rupt lanțul de iubire între PSD si PNL. Coalitia se cearta pe subiectul energiei
Sursa foto: Lucian Alecu

Deși par că au făcut pace în coaliție și s-au pus de acord pe subiectul energiei, PSD și PNL au mutat cearta pe Facebook. După ce PSD a postat un grafic ce ilustrează creșterea prețului după liberalizare, PNL face apel la memorie: în 2018 PSD liberaliza piața, apoi s-a răzgândit.

PSD a postat pe pagina de Facebook un grafic ce ilustrează cum a crescut prețul la energie de la momentul în care piața era reglementată la momentul liberalizării.

„Bravo guvernării de dreapta, ați reușit o liberalizare excepțională a energiei! Toți cei care trebuiau să câștige, au câștigat cât pentru zece vieți. Ați înfrânt România!”, scriu cei de la PSD.

În replică, PNL atrage atenția că „Cine uită trecutul e „condamnat”să îl repete”.

„Am luat act de campania negativă online, dar nu vom răspunde în aceeași manieră. Pentru noi, cel mai important lucru în aceste vremuri, complicate la nivel internațional, este să asigurăm României stabilitate și o guvernare responsabilă. Preferăm, din acest motiv, să păstrăm un dialog instituțional și politic corect, în interiorul coaliției. Este modul în care gândim și acționăm noi, liberalii”, spun liberalii, tot pe Facebook.

În același timp, ei susțin că este „necesar și util” un recurs la memorie.

„O cronologie scurtă: În ianuarie 2018, PSD liberaliza piața. Ulterior, în decembrie 2018, PSD se răzgândea și adopta celebra OUG 114, o decizie care a dezechilibrat complet piața. A blocat investițiile din energie și tot ce a „reușit” a fost să ne facă mai dependenți de gazul rusesc. Astăzi vedem cât de periculoasă era de fapt o astfel de dependență. Imediat cum PNL a venit la guvernare a abrogat OUG 114, ordonanță care ne-a și adus o procedură de infringement din partea Comisiei Europene.De aceea, avem convingerea că tipul acesta de dezinformări nu au capacitatea să acopere o realizare deosebit de importantă pentru țara noastră din domeniul energiei”, scrie PNL pe Facebook.

De asemenea, PNL acuză PSD că încearcă să se „distanțeze de efectele crizei energetice de la nivel mondial”, dar arată că liberalii nu vor intra „în niciun joc de imagine” pe acest subiect, scrie Mediafax.

 

×
Subiecte în articol: psd pnl energie