x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică DC News: Decizia privind comasarea, luată

DC News: Decizia privind comasarea, luată

de Redacția Jurnalul    |    19 Feb 2024   •   11:46
DC News: Decizia privind comasarea, luată

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic la Antena3 CNN pentru a discuta despre tensiunile dintre PNL și PSD. Potrivit afirmațiilor sale, decizia de a comasa alegerile locale cu cele europarlamentare a fost luată, iar singura persoană capabilă să convingă PSD-ul în acest sens este președintele Klaus Iohannis.

Chirieac a subliniat că rezolvarea acestei situații depinde în întregime de abilitățile diplomatice ale președintelui Iohannis de a convinge PSD-ul să accepte comasarea fără nicio condiție. Conform surselor DC News, există planuri pentru o discuție în trei între cei doi lideri, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, și președintele Klaus Iohannis.

„Numai domnul Klaus Iohannis poate, că trebuie rezolvat un singur lucru: convins PSD-ul să se predea fără condiții, adică să accepte comasarea fără să mai pună niciun fel de condiție. O asemenea ispravă de arme o poate săvârși doar președintele Klaus Iohannis.

Noi știm la DC News că urmează să aibă loc o discuție în trei. Înțeleg că aseară s-au întâlnit cei doi lideri, domnul președinte Marcel Ciolacu și domnul președinte Nicolae Ciucă, și că ar urma să se vadă cu excelența sa, domnul mega președinte Iohannis.

Până la urmă, PSD-ul trebuie convins să se se predea fără condiții, despre asta este vorba. Să vedem dacă va reuși domnul Iohannis. Există un sentiment că ar putea să reușească.”, a spus Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN. 

Conform surselor DC News, decizia de comasare a alegerilor locale cu europarlamentare a fost luată.

×