x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică The Economist: "Băsescu, reales mai puţin pentru realizările sale"

The Economist: "Băsescu, reales mai puţin pentru realizările sale"

14 Dec 2009   •   00:00

Deşi candidatul social-democrat Mircea Geoană avea toate avantajele de partea lui, alegerile din Ro­mâ­nia au fost câştigate de Traian Băsescu, care a ju­cat din nou cartea anticorupţiei, scrie The Economist.

Potrivit analizei The Economist, Traian Băsescu a fost reales mai puţin pentru realizările sale şi mai mult pentru că românii vor să creadă în el şi să-l vadă îndeplinindu-şi promisiunile făcute în trecut. După o campanie electorală "extrem de murdară", Băsescu a fost privit de cei care îl sprijineau fervent acum câţiva ani doar ca "răul cel mai mic", scriu jurnaliştii britanici.

Mandatul lui Traian Băsescu a avut şi bune, şi rele. Ales pentru discursul anti­co­rup­ţie în urmă cu cinci ani, Băsescu a pus presiune pe corupţii ţării, dar selectiv. Cei care îl vedeau odată ca un "apostol pentru o guvernare curată" îl privesc acum cu mult mai puţină încredere, spune The Eco­nomist. Iar stilul impulsiv şi dur al lui Băsescu nu este întotdeauna o dovadă de eficienţă, adaugă pu­blicaţia britanică.

×
Subiecte în articol: politic