x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tineretul liberal susţine intrarea la guvernare cu premier liberal

Tineretul liberal susţine intrarea la guvernare cu premier liberal

14 Dec 2009   •   00:00

Tineretul Naţional Liberal a adoptat o rezoluţie prin care tinerii liberali susţin intrarea la guvernare a PNL în condiţiile în care liberalii obţin funcţia de premier, în caz contrar propunând rămânerea în opoziţie.



"În speranţa depăşirii cât mai rapide a actualei crize guvernamentale, criză care ţine România în loc, cu grave urmări financiare şi sociale (nu s-a adoptat legea bugetului pentru anul 2010, FMI a amânat o nouă tranşă de împrumut) şi ţinând cont de faptul că PNL a exercitat în perioada 2004-2008 cel mai bun act de guvernare post-revoluţionar, Tineretul Naţional Liberal (TNL) a decis să susţină intrarea PNL la guvernare doar cu condiţia ca noul prim-ministru să fie o persoana desemnată şi susţinută de către PNL", se arată în rezoluţia TNL, citată de Mediafax.

TNL menţioenază că, "dacă în urma negocierilor va fi desemnat un premier care nu se bucură de susţinerea PNL", tinerii liberali vor solicita ca "PNL să rămână în opoziţie, să nu facă parte din niciun fel de "Guvern marionetă" al lui Traian Băsescu, astfel încât liberalii să nu fie făcuţi răspunzători pentru decizii economice şi sociale care nu le aparţin.

"Dorim să susţinem un guvern şi un premier capabili să ia măsurile necesare pentru ieşirea de urgenţă din criza politică şi economică acută pe care o traversează ţara", se mai arată în rezoluţia TNL. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic