x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Trezorier nou, la Palat

Trezorier nou, la Palat

01 Mar 2005   •   00:00

Presedintele Traian Basescu si-a mai adus la Cotroceni o colaboratoare din Primarie. In postul de consilier de stat la departamentul financiar si de logistica, seful statului a numit-o pe Andreea Cristina Iana.

OANA STANCU

Aceasta a fost director executiv la Directia Audit Intern din cadrul Primariei Bucuresti. Presedintele Traian Basescu si-a completat astfel garnitura de colaboratoare cu inca o subalterna din cadrul Primariei, pana acum fiind numita Elena Udrea, fost consilier municipal, in postul de sef al Cancelariei presedintelui. In Executiv a reusit sa intre, tot cu sprijinul lui Basescu, Sulfina Barbu, fosta directoare a directiei de mediu, si era cat pe ce sa devina ministru al Integrarii Cristina Parvulescu, directoare a directiei de credite externe.

PENSIONAT. Andreea Cristina Iana il inlocuieste pe trezorierul lui Iliescu, Gheorghe Pascu. Responsabilul cu finantele Administratiei Prezidentiale a fost implicat in celebrul scandal al afiselor electorale pentru candidatul Ion Iliescu in alegerile din 1996. Patru ani mai tarziu, cand omul de afaceri Adrian Costea a fost acuzat de autoritatile franceze de spalare de bani, acesta a dezvaluit ca a tiparit pentru Ion Iliescu circa un milion de afise electorale pe care presedintele nu i le mai platise. Seful vamilor, Nini Sapunaru dezvaluia ca afisele fusesera introduse in tara prin contrabanda si sustragere de la vamuire, in timp ce Gheorghe Pascu recunostea ca a primit intr-adevar afisele la el acasa, dar ca nu le comandase el si ca nu stie nimic despre plata taxelor vamale.

Acum, omul de incredere al lui Iliescu se va pensiona. Aceasta este modalitatea in care noul presedinte, Traian Basescu, a decis inlocuirea lui, permitandu-i ragazul de a face acest demers, dar si de a depune bilantul contabil.

×
Subiecte în articol: politic