x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan: Ori PDL rezolvă cazul Păsat, ori Păsat rezolvă PDL

Turcan: Ori PDL rezolvă cazul Păsat, ori Păsat rezolvă PDL

13 Feb 2011   •   15:25

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan susţine că PDL trebuie să ia o decizie în cazul Păsat, prin care să dea un semnal clar electoratului de dreapta că se delimitează de practicile cu care s-au identificat ani de zile PSD şi stânga.

Într-un comunicat intitulat "Ori PDL rezolvă cazul Păsat, ori Păsat rezolvă PDL - votul Păsat este pentru electoratul de dreapta un gest politic detestabil", Raluca Turcan susţine că PDL trebuie să ia o decizie în acest caz prin care să dea un semnal clar electoratului de dreapta că se delimitează de practicile cu care s-au identificat ani de zile PSD şi stânga.

Turcan susţine că votul de săptămâna trecută din cazul Păsat riscă să pară pentru electoratul de dreapta un tip de gest politic profund criticabil, "de gen Mătuşa Tamara", pentru care era criticat PSD. 

În opinia vicepreşedintelui PDL, votul din Parlament din cazul Păsat a fost o eroare politică ce erodează încrederea pe care PDL a câştigat-o stabilizând economia şi asumându-şi reforme curajoase.

"PDL riscă să dea pe pere, prin votul contra Justiţiei din Parlament, ce câştigă pe mere susţinând reformele. Impresia că PDL este parte a scutului parlamentar împotriva Justiţiei afectează partidul total şi ar fi nevoie ca toate vocile din partid, indiferent de vechime, să semnalizeze electoratului de dreapta că PDL va soluţiona această problemă. Altfel, cu o ghiulea legată de picior, PDL stă sub apă, în timp ce domnul Ponta - pupilul nepotului Mătuşii Tamara - ţine lecţii de moralitate şi anticorupţie la tv", adaugă Raluca Turcan.

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat, vineri, că propune ca preşedintele formaţiunii, premierul Emil Boc, să aibă o întâlnire cu Dan Păsat şi Monica Iacob Ridzi pentru a "vedea dacă există căi de a obţine, de bunăvoie, demisia lor din Parlament".

Ea susţine că "demisia din partid în cazul Păsat este necesară, ca şi o măsură care să transparentizeze votul din Parlament astfel ca oamenii să ştie exact cine votează împotriva Justiţiei, pentru ca fiecare parlamentar să fie responsabilizat direct, nu ca acum când «urma scapă turma» şi toată lumea este vinovată".

×
Subiecte în articol: valeriu pasat