x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UDMR iniţiază organizarea de referendumuri pe regionalizare. Kelemen Hunor: "De ce nu am face-o şi noi?"

UDMR iniţiază organizarea de referendumuri pe regionalizare. Kelemen Hunor: "De ce nu am face-o şi noi?"

de Mediafax    |    16 Aug 2013   •   14:47
UDMR iniţiază organizarea de referendumuri pe regionalizare. Kelemen Hunor: "De ce nu am face-o şi noi?"

UDMR va iniţia organizarea referendumurilor locale în şase judeţe din ţară pentru consultarea populaţiei cu privire la regionalizare, a afirmat preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor, care s-a declarat conştient de faptul că prefecţii vor ataca deciziile, însă este de părere că "mesajul contează".

Kelemen a adăugat că poziţia UDMR este "foarte fermă şi clară", respectiv că reorganizarea administrativă nu se poate face fără ca cetăţenii să fie întrebaţi ce cred, întrucât "viaţa lor va fi afectată în bine sau în rău în urma regionalizării". "De aceea vom iniţia aceste referendumuri locale în Harghita, Covasna şi Mureş, precum şi în zona de Nord-Vest, în Bihor, Sălaj şi Satu Mare. Sunt convins, aşa cum s-a întâmplat acum doi ani în Constanţa, că vor fi şi alte judeţe unde astfel de iniţiative vor apărea, fiindcă poziţia noastră este foarte fermă şi foarte clară: nu poţi să treci la o astfel de reformă fără să întrebi fiecare om", a spus preşedintele UDMR.

Astfel, UDMR va începe, peste câteva zile, o acţiune de strângere de semnături pentru a iniţia hotărâri în consiliile locale în privinţa organizării referendumurilor. "După ce vom aduna semnăturile necesare, consiliile locale vor adopta hotărâri, conform legii, iar pe urmă vom încerca organizarea referendumurilor propriu-zise. Suntem conştienţi că prefecţii vor avea mandat să atace aceste hotârări, dar eu cred că mesajul este important: în toată lumea instituţia referendumului este binecunoscută, inclusiv în România a fost aplicată de câteva ori, de ce nu am face-o şi noi?", a spus liderul UDMR.

×
Subiecte în articol: kelemen hunor udmr regionalizare referendum