x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UDMR promite sprijin PC

UDMR promite sprijin PC

de Dana Piciu    |    05 Sep 2007   •   00:00
UDMR promite sprijin PC
Sursa foto: Viorel Lazarescu/

Conservatorii au obţinut ieri sprijinul UDMR pentru două din iniţiativele lor legislative, referitoare la neimpozitarea profitului reinvestit şi la situaţia chiriaşilor din casele naţionalizate. Cu o zi inainte şi PRM şi-a declarat susţinerea in Parlament pentru toate cele patru proiecte ale conservatorilor.


UDMR va susţine două dintre proiectele legislative ale PC, pe cel privind neimpozitarea profitului reinvestit şi pe cel privind susţinerea chiriaşilor din casele naţionalizate, după cum a declarat ieri liderul Uniunii, Marko Bela, după intălnirea cu conservatorii. In privinţa celorlalte două iniţiative legislative pe care conservatorii vor să le promoveze ca legi, şi anume infiinţarea fondului de solidaritate cu pensionarii şi reducerea TVA la produsele alimentare de bază, Marko Bela a spus că UDMR le va analiza, neputănd să dea incă un răspuns afirmativ.


SURPRINS. Preşedintele PC, Dan Voiculescu, s-a declarat surprins că parlamentarii UDMR nu au confirmat că vor vota săptămăna viitoare in regim de urgenţă cele două proiecte prioritare pentru conservatori. "Surprinderea mea este legată de conţinutul problemelor, nu erau proiecte pentru conservatori, ci vizau populaţia Romăniei", a declarat Voiculescu. El a anunţat că PC va continua intălnirile cu celelalte partide parlamentare pe tema susţinerii celor patru proiecte legislative referitoare la prelungirea contractelor de inchiriere pentru chiriaşii pensionari din casele naţionalizate, la fondul de solidaritate pentru pensionari, la neimpozitarea profitului reinvestit şi la reducerea TVA la produsele alimentare de bază. Astăzi, liderul PC se va intălni cu premierul Tăriceanu şi, probabil, şi cu preşedintele PSD, Mircea Geoană.


CETĂŢENIE. Deputaţii PC au depus ieri la Parlament un proiect de lege pentru modificarea Legii cetăţeniei prin care Comisia pentru constatarea condiţiilor de acordare a cetăţeniei romăne urmează, să fie formată din nouă magistraţi, şi nu din cinci, aşa cum este acum. O altă modificare presupune ca perioada dintre depunerea cererii de acordare a cetăţeniei romăne şi momentul publicării acesteia in Monitorul Oficial să fie de maximum şase luni, iar examinarea cererii de către comisie să se facă numai după trecerea a 30 de zile de la data publicării acesteia, dar nu mai mult de un an. După examinarea cererii, comisia, in termen de un an, va intocmi un raport pe care il va inainta impreună cu cererea de acordare a cetăţeniei ministrului Justiţiei. In altă ordine de idei, conservatorii au criticat ieri Ministerul Finanţelor, pentru că a depăşit termenul in care trebuia să elaboreze normele metodologice ale legii prin care se acordă despăgubiri romănilor care au depus bani la CEC pentru achiziţionarea de autoturisme Dacia.

×
Subiecte în articol: politic