x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea si-a scos Dalli din Vuitton

Udrea si-a scos Dalli din Vuitton

de Gabriela Antoniu    |    22 Dec 2008   •   00:00
Udrea si-a scos Dalli din Vuitton

Proaspăt deputat PD-L şi ministru nominalizat la Turism, Elena Udrea recunoaşte negru pe alb în declaraţia de interese depusă săptămâna trecută la Cameră că este asociat şi deţine  50% din acţiunile firmei Dalli, deşi în vară declara că soţul ei, Dorin Cocoş, şi-a vândut acţiunile pe care le deţinea la această firmă încă din 2004. Mai mult, ea se plângea că este atacată pe nedrept de către adversarii politici.



În vară, când primarul general al Capitalei Sorin Oprescu anunţa rezilierea contractului cu firma Dalli care deţine monopolul parcărilor din Bucureşti, Elena Udrea declara unui cotidian central că "nu pot decât să îi mulţumesc domnului Oprescu! De patru ani de când sunt în politică, sunt atacată permanent din cauza contractului firmei Dalli cu Primăria Capitalei".

Ea explica atunci că adversarii săi politici au continuat să pună activitatea Dalli în seama sa, deşi contractul există din 1995, de când era studentă. Mai mult, spunea Udrea, soţul său a vândut acţiunile pe care le deţinea încă din iunie 2004. "Acum, nu pot decât să mă bucur că nu mai există, deoarece mi-ar fi creat o problemă în plus, nemeritat, în campania electorală care urmează", declara Elena Udrea citată de Mediafax.

Declaraţia de interese semnată de însăşi Elena Udrea arată însă că aceasta se dă victimă degeaba. Ea recunoaşte negru pe alb în declaraţia de interese depusă pe 16 decembrie la Camera Deputaţilor că este asociat, deţinând 50% din acţiuni, la firma Dalli International SRL, fondator al Fundaţiei Pro Europa şi secretar executiv al PD-L. De altfel, în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, fostul coleg de partid al Elenei Udrea, deputatul Sorin Paveliu, susţinea  că averea blondei de la PD-L ar trebui luată la bani mărunţi de Agenţia Naţională de Integritate.  

"În declaraţia depusă la dosarul candidaturii,  doamna avocat susţine că una din sursele sale de venit este celebra firmă Dalli Internaţional. (...)", declara Paveliu, amintind declaraţia prin care Udrea susţinea că soţul său a vândut acţiunile pe care le deţinea încă din iunie 2004. Mai mult, Paveliu afirma "amănuntul" potrivit căruia că Elena Udrea deţine 50% din acţiunile firmei Dalli Internaţional, nu a apărut în declaraţia de avere şi interese de pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, dată de aceasta la încetarea funcţiei de consilier al preşedintelui Băsescu.

Sunt fapte şi declaraţii care arată că pentru Elena Udrea este mai puţin important ce transmite electoratului, greutate având ceea ce e pe hârtie, căci de, avocat fiind, ştie ce înseamnă falsul în declaraţii. Electoratul mai uită...

Tot pe 16 decembrie, Elena Udrea şi-a depus şi declaraţia de avere. Potrivit documentului postat pe site-ul Camerei, ea deţine 5 terenuri, cu suprafeţe cuprinse între 600 şi 5000 de metri patraţi, achiziţionate între anii 2006 şi 2007, titular pe jumătate din fiecare dintre ele fiind soţul ei Dorin Cocoş. De asemenea Udrea deţine un apartament şi o casă, un mercedes din 1998, bijuterii şi ceasuri în valoare de 50.000 de euro, un cont deschis la Banca Transilvania în care are 15.067 euro, un credit la BRD în valoare de 3.287.000 de euro, contractat în 2007 şi scadent în 2009. La capitolul venituri, Elena Udrea a câştigat anul trecut 5177 RON de pe urma activităţii didactice la Universitatea Dimitrie Cantemir, 101.055 RON de la cabinetul său de avocatură, iar soţul său Dorin Cocoş, dividende în valoare de 2.000.000 RON de la firmele Dalli, Eurohotels, Clamari Trading SRL şi Complex Med.


Click pentru a mari imaginea

×
Subiecte în articol: politic udrea elena dalli