x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UE discută cu partenerii săi despre o posibilă creștere a livrărilor de gaze, în contextul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina

UE discută cu partenerii săi despre o posibilă creștere a livrărilor de gaze, în contextul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina

23 Ian 2022   •   12:00
UE discută cu partenerii săi despre o posibilă creștere a livrărilor de gaze, în contextul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina

Uniunea Europeană discută cu partenerii despre potențialul de creștere a livrărilor de gaze către blocul comunitar, a declarat comisarul european pentru energie, Kadri Simson, după o întâlnire cu miniștrii europeni ai energiei, anunță Reuters.

O criză a aprovizionării cu gaze în Europa,pusă pe seama livrărilor insuficiente din Rusia, a dus la creșterea prețurilor la energie. Moscova neagă manipularea livrărilor, scrie Mediafax

Simson a declarat că va participa la conferințe în Azerbaidjan și la Washington în luna februarie pentru a discuta modalitățile de creștere a livrărilor de gaze către Europa.

"Nivelurile de stocare a gazelor în UE sunt semnificativ mai mici decât de obicei în această perioadă a anului", a declarat ea reporterilor.

Miniștrii reuniți în orașul Amiens au discutat despre incertitudinea de pe piață cauzată de criza din Ucraina și de scăderile semnificative ale fluxurilor din Rusia din ultimele luni, a precizat Simson.

"Mesajul meu este că Europa are o infrastructură de gaze robustă, bine diversificată și rezistentă și proceduri clare de solidaritate în caz de urgență", a spus Simson.

Cancelarul Olaf Scholz a semnalat în această săptămână că Germania ar putea fi pregătită să discute despre oprirea gazoductului Nord Stream 2 - care urmează să transporte gazul rusesc în Germania ocolind Ucraina - în cazul în care Rusia atacă Ucraina.

 

×