x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ultimatum inainte de referendum

Ultimatum inainte de referendum

de Dana Piciu    |    29 Aug 2007   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu a avertizat ieri Parlamentul, la Şcoala de vară a femeilor democrate, de la Costineşti, că va emite un decret pentru convocarea referendumului pentru votul uninominal in aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare

Preşedintele Traian Băsescu a avertizat ieri Parlamentul, la Şcoala de vară a femeilor democrate, de la Costineşti, că va emite un decret pentru convocarea referendumului pentru votul uninominal in aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare, 25 noiembrie, dacă forul legislativ nu va finaliza legea de introducere a acestui tip de vot pănă la 25 octombrie. "Ceea ce ştim cu certitudine este că, in lipsa unei legi electorale care să introducă votul uninominal, cu 30 de zile inainte voi emite decretul de organizare a unui referendum in aceeaşi zi cu organizarea alegerilor europene. Un referendum care să reglementeze introducerea votului uninominal", a declarat şeful statului. El a mai spus că va "merge" pe varianta cea mai simplă, "votul uninominal in două tururi, ca la alegerea primarilor".

LEGALIZAREA PROSTITUŢIEI. Inainte de preşedintele Băsescu, la Şcoala de vară a vorbit şi secretarul general al PD, Vasile Blaga, care a arătat că legalizarea prostituţiei este singura soluţie pentru femeile care practică această "meserie". El a apreciat că nu doar prostituatele trebuie amendate, ci şi proxeneţii şi clienţii. "Dacă nu se legalizează prostituţia, lucrurile vor merge din rău in mai rău. Ştiu că nu sunt pe placul Bisericii Ortodoxe, al bisericii in general, dar, in condiţiile in care prostituţia nu mai constituie o infracţiune, cred că legalizarea prostituţiei reprezintă soluţia pentru femeile care practică această meserie. La ora actuală, prostituţia este ieşită de sub control", a avertizat Blaga. El a adăugat că prostituatele nu ar trebui să plătească  amenzi, pentru că nu au bani. Pe de altă parte, Blaga a declarat că premierul Tăriceanu a pierdut controlul asupra miniştrilor săi şi că, de cănd PD nu mai este la guvernare, Executivul nu a iniţiat nici un proiect care să vizeze descentralizarea administraţiei publice.

×
Subiecte în articol: politic