x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Umaniștii intră în forță în campania electorală. Candidați cu greutate la Capitală și în teritoriu

Umaniștii intră în forță în campania electorală. Candidați cu greutate la Capitală și în teritoriu

de Ion Alexandru    |    10 Aug 2020   •   07:50
Umaniștii intră în forță în campania electorală. Candidați cu greutate la Capitală și în teritoriu
Sursa foto: Dan Marinescu

Cristian Popescu Piedone este candidatul PPUSL pentru Primăria Sectorului 5, formațiunea umanistă încheind, în acest sens, o alianță cu ADER. În aceeași formulă va fi sprijinită candidatura lui Neculai Onțanu, pentru Primăria Sectorului 2. La Sectorul 3, umaniștii merg singuri, cu Ulise Toader. Pentru sectorul 4 și pentru Primăria Bacău a fost încheiată o alianță cu PSD. La Neamț, candidatul PPUSL este sprijinit atât de PSD, cât și de ALDE. Pentru Suceava însă, umaniștii aruncă în luptă „artileria grea”, în persoana deputatului Alexandru Băișanu.

 

Cristian Popescu Piedone și-a depus, sâmbătă, candidatura pentru Primăria Sectorului 5, fiind astfel primul candidat înregistrat oficial în București. „Pe Primăria Sectorului 5 văd că scrie «Aproape de Oameni». Da, cu siguranță cu mine primar va fi aproape de oameni, nu va fi doar un slogan”, a transmis Cristian Popescu Piedone după depunerea candidaturii. Candidatul PPU (Social-Liberal) a depus și lista consilierilor, documente însoțite de peste 4.000 de semnături de la susținători.

Totodată, la Primăria Sectorului 2 PPUSL și ADER au semnat o alianță electorală pentru susținerea lui Neculai Onțanu, în timp ce la sectorul 4 a fost formată o alianță pentru susținerea actualului primar, Daniel Băluță. La sectorul 3 va candida Ulise Toader, din partea PPU (Social-Liberal).

 

Alianță la Neamț între umaniști, PSD și ALDE

Pe de altă parte, PSD, alături de PPUSL și ALDE au format „Alianța pentru Modernizarea Neamțului 2020”, pentru alegerile locale. Liderii celor trei formațiuni politice, respectiv Ionel Arsene, președintele PSD Neamț, senatorul Teodor Meleșcanu, președintele PPU (Social-Liberal) Neamț și Ion Asaftei, președintele ALDE Neamț, au prezentat proiectul alianței în cadrul unei conferințe de presă comune.

Alianța electorală pentru Consiliul Județean Neamț, condus în ultimii patru ani de președintele Ionel Arsene și de vicepreședintele Ion Asaftei, are drept principal scop continuarea modernizării județului. „Tema pentru această alianță este continuitate. Aici, la Neamț, PSD împreună cu ALDE și, în viitor, împreună cu PPU (Social-Liberal), facem o alianță pentru a moderniza județul Neamț așa cum merită. Timp de patru ani am făcut performanță din punct de vedere administrativ, iar asta am făcut împreună”, a declarat Ionel Arsene. Sloganul președintelui CJ Neamț, „Fapte, nu vorbe!”, este reflectat de realizările avute la nivelul județului în ultimii patru ani. În anul 2019, județul Neamț a înregistrat cea mai mare creștere economică la nivel național.

 

Suceava merge pe mâna deputatului Alexandru Băișanu

Deputatul umanist Alexandru Băișanu este candidatul propus de Partidul Puterii Umaniste pentru Primăria Municipiului Suceava. Anunțul a fost făcut, săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă, în care a fost anunțat și numele candidatului umanist pentru Consiliul Județean, omul de afaceri Ilie Humeniuc.

Pentru Bacău a fost încheiată o alianță între PPUSL și PSD, sub denumirea de Alianța Social-Umanistă. Candidatul susținut de alianță pentru Primăria Municipiului Bacău este Sorin Umbrărescu, membru al Partidului Puterii Umaniste (Social-Liberal).

Și filiala din Teleorman a PPUSLși-a stabilit strategia electorală. La finalul săptămânii trecute, umaniștii au decis ca Alexandru Ionescu să fie candidatul umanist pentru Primăria Alexandria. Alexandru Ionescu este un antreprenor de succes, care își propune să facă „administrație, nu politică”. „Alegerea sa drept candidat a fost una firească”, a subliniat Liviu Neagu, secretarul general al PPU (Social-Liberal) și liderul filialei Teleorman a umaniștilor.

 

Partidul Puterii Umaniste a pregătit candidați redutabili pentru alegerile din 27 septembrie

×
Subiecte în articol: cristian popescu piedone PPUSL