x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Umaniștii, întrebare-cheie pentru Comisia Europeană: Va sancționa și Olanda după protestele violente, la fel ca în cazul României?

Umaniștii, întrebare-cheie pentru Comisia Europeană: Va sancționa și Olanda după protestele violente, la fel ca în cazul României?

06 Ian 2022   •   14:38
Umaniștii, întrebare-cheie pentru Comisia Europeană: Va sancționa și Olanda după protestele violente, la fel ca în cazul României?

Europarlamentarul Umanist Maria Grapini a cerut explicații privind poziția Comisiei în ceea ce privește protestele din Olanda de la începutul acestui an.  

Dubla măsură, prezentă uneori la nivelul cel mai înalt, așa cum este cazul Comisiei Europene, a generat o reacție fermă a umaniștilor.

            Europarlamentarul umanist a amintit că intervenția jandarmilor la protestul din 10 august 2018 a fost imediat sancționată cu o rezoluție împotriva României, deși intensitatea intervenției a fost mai mică decât în cazul protestelor din Olanda. Se pune, astfel, întrebarea esențială, dacă și Olanda va fi supusă unui tratament asemănător cu România sau Comisia folosește unități de măsură diferite în acest caz.

            „În calitatea mea de membru în Comisia LIBE a Parlamentului European, întreb Comisia Europeană, dacă aplică aceleași măsuri tuturor statelor membre când se iau măsuri disproporționate și se încalcă drepturile omului? Ce va face Comisia Europeană în cazul Olandei? Va aplica, și în acest caz, Comisia Europeană condiționalitatea funcționării statului de drept în privința accesării fondurilor europene pentru Olanda? Cum crede Comisia Europeană că poate crește credibilitatea și încrederea în UE, dacă se aplică dubla măsură?”, a transmis Maria Grapini.

×
Subiecte în articol: maria grapini