x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Un clip video în care Mircea Geoană apare luând bani, difuzată pe Internet

Un clip video în care Mircea Geoană apare luând bani, difuzată pe Internet

14 Dec 2009   •   00:00


O înregistrare video în care Mircea Geoană apare luând bani de la o persoană, care ar solicita în schimb obţinerea unui loc eligibil în alegeri, a fost postată pe Internet. Înregistrarea durează 18 secunde, iar atât imaginea, cât şi sonorul sunt de slabă calitate.

În înregistrare, Geoană apare luând de două ori câte un teanc cu bani de la o persoană care nu apare în film, văzându-se doar mâna care îi dă banii. Geoană ia banii, dar nu spune nimic.

Dinn înregistrare se aude o persoană, care după voce ar fi o femeie, care spune: "Eu am aici 5.000 de euro, contribuţia mea la campanie. Dar, mă rog, vă ajută pe dumneavoastră acum, dar asta e contribuţia mea în pregătirea unui loc eligibil. Îmi cer scuze că sunt aşa. Am crezut că am şi eu un plic".

La finalul unei declaraţii de presă în care s-a referit la contestările PSD privind procesul electoral din turul doi de scrutin al alegerilor prezidenţiale, Mircea Geoană a comentat, extrem de scurt, acest incident: "Făcături de campanie electorală. Traian Băsescu se pregăteşte pentru reluarea turului II"

Traian Băsescu a sugerat, înaintea turului al doilea al prezidenţialelor, la OTV, că deţine o casetă cu imagini compromiţătoare despre Mircea Geoană, dar că a refuzat publicarea ei şi chiar a ameninţat staff-ul său că îşi va retrage candidatura dacă o difuzează presei, precizând şi că social-democraţii "se filmează între ei şi se vând".

"Am anunţat staff-ul meu că, dacă o publică, îmi retrag candidatura", a declarat Traian Băsescu.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic