x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Un deputat propune ca jurnaliștii să nu plătească impozit pe venit

Un deputat propune ca jurnaliștii să nu plătească impozit pe venit

16 Dec 2018   •   16:00
Un deputat propune ca jurnaliștii să nu plătească impozit pe venit

Deputatul PSD Valeriu Steriu anunţă, într-un interviu, o iniţiativă legislativă de modificare a Codului Fiscal prin care şi jurnaliştii sunt incluşi în categoria profesiilor care beneficiază de scutire de la plata impozitului pe venit.
Proiectul său, pe care îl califică drept "un balon de oxigen" pentru domeniul presei, propune contopirea cele două forme de plată existente în prezent - contractul de muncă şi contractul de drept de autor - "scutind într-o formă mult mai vizibilă partea de drepturi de autor, dar asigurând că orice jurnalist îşi plăteşte contribuţia pentru sistemul de asigurări sociale şi pentru pensii".
În prezent, Codul Fiscal asigură scutiri la plata impozitului pe venit în funcţie de calitatea persoanei sau de activitatea desfăşurată. Deputatul PSD propune extinderea scutirii pe baza criteriului activităţii desfăşurate la  activitatea de jurnalism şi cumularea veniturilor din Contractul de muncă cu  cele din Contractul de drepturi de autor, urmând să şi definească beneficiarii modificării Codului Fiscal - jurnaliştii şi tehnicienii în radiodifuziune şi televiziune.

Sursa: Antena 3

×
Subiecte în articol: jurnaliști impozit pe venit