x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR a decis să participe împreună cu PLUS pe o listă comună la europarlamentare

USR a decis să participe împreună cu PLUS pe o listă comună la europarlamentare

02 Feb 2019   •   21:41
USR a decis să participe împreună cu PLUS pe o listă comună la europarlamentare
Sursa foto: Lucian Alecu

USR a decis să participe împreună cu partidul lui Dacian Cioloş - PLUS pe o listă comună la alegerile europarlamentare, sub numele de Alianţa 2020 USR-PLUS.

"Am avut azi un vot majoritar care arată că USR susţine această alianţă", a declarat, sâmbătă, preşedintele USR, Dan Barna.

Lista a fost validată cu 68 de voturi "pentru" şi nouă voturi "împotrivă".

"Putem să anunţăm în acest moment că la ora 20 şi 20 de minute Comitetul Politic al USR a votat să susţină alianţa '2020 USR-PLUS', alianţa care va readuce România în Europa şi alianţa care va crea în sfârşit alternativa aceea pe care România o aşteaptă", a spus Dan Barna.

El consideră că este un moment istoric pentru ceea ce urmează să se întâmple în următorii doi ani.

"Este pasul natural şi firesc prin care oamenii decenţi, oamenii profesionişti, oamenii cinstiţi, care vor o Românie fără penali, vor avea cu cine să voteze în mod asumat şi conştient. Şi acest lucru se datorează eforturilor celor două partide şi de astăzi USR şi PLUS sunt o alianţă, de astăzi USR şi PLUS sunt alternativa care va construi un viitor de care România are atât de mare nevoie. Această listă comună este, de fapt, probabil cea mai bună listă pe care a avut-o România din '89 încoace în materie de europarlamentari. Ne uitam - primii trei candidaţi de la USR, care acum sunt pe lista comună, au studii la trei universităţi de top la nivel mondial", a mai declarat Barna.

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a afirmat, după întrunirea Comitetului Politic al USR, că ideea în această alianţă este să nu fie prezentată doar o listă de candidaţi, ci echipe pentru aceşti candidaţi.

"Eu candidez pentru prima dată. Îmi asum această candidatură până la capăt. Candidez pentru prima dată dar, evident, vin cu o anumită experienţă, inclusiv în funcţii de responsabilitate guvernamentală, dar avem foarte mulţi tineri care nu doar au candidat pentru prima dată, care abia s-au înscris în politică, s-au implicat în politică de câteva luni şi sunt oameni care vor căpăta experienţă politică alături de cei care vor căpăta mandate în Parlamentul European, chiar dacă sunt tineri care sunt în a doua jumătate a listei. Pentru că intenţia noastră este să mergem nu doar cu candidaţi care să obţină mandate de europarlamentar, dar acei candidaţi să meargă cu echipe, cu oameni tineri pe care îi vor lua de pe liste", a spus Cioloş. AGERPRES

×
Subiecte în articol: dacian ciolos