x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VACANŢĂ - Deputaţii, liberi să plece în campanie

VACANŢĂ - Deputaţii, liberi să plece în campanie

de Aniela Nine    |    Dana Piciu    |    16 Oct 2008   •   00:00

Cum campania electorală bate la uşă, deputaţii s-au hotărât să o înceapă cu două săptămâni mai devreme. Ei şi-au stabilit în Biroul Permanent pentru săptămâna viitoare activitate în circumscripţii electorale.



Cum campania electorală bate la uşă, deputaţii s-au hotărât să o înceapă cu două săptămâni mai devreme. Ei şi-au stabilit în Biroul Permanent pentru săptămâna viitoare activitate în circumscripţii electorale.

Potrivit secretarului Camerei, Valeriu Zgonea, 90% dintre deputaţi vor candida pentru un nou mandat de parlamentar şi, din acest motiv, ei trebuie să aibă timp să-şi depună can­di­daturile până la data de 21 octombrie. Zgonea a lăsat să se înţeleagă că deputaţii pot să absenteze nemotivat, pentru că au fost harnici şi au epuizat ordinea de zi. "Nu mai au ce vota", a spus secretarul Camerei.

El a adăugat că deputaţii vor mai avea cel puţin încă două şedinţe de plen şi că există legi în lucru la comisii. "Dacă se umple din nou ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, bineînţeles că, în acel moment, Bi­­roul Permanent, la cererea preşedintelui, se va reuni", a adă­u­gat Zgonea. Întrebat cum vor reacţiona deputaţii dacă Guvernul trimite Parlamentului bugetul de stat pe anul viitor, PSD-istul a spus că procedura este una greoaie şi de durată, că probabil Parlamentul se va reuni, sugerând însă că este puţin probabil ca acesta să fie adoptat în actuala le­gis­latură. Programul deputaţilor din săptămâna 27 oc­tom­brie-1 noiembrie nu a fost încă stabilit, acest lucru urmând să fie făcut într-o viitoare şedinţă a Biroului Permanent. Şi Senatul şi-a scurtat programul, aleşii hotărând să lucreze în plen şi comisii doar două zile pe săptămână, iar de miercuri să plece în teriroriu.

BUGET AMÂNAT
Bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2009 va fi aprobat de viitorul Legislativ, pentru că Biroul Permanent a refuzat ieri, pentru a doua oară, să-l aprobe.  Mai mare cu 47% decât bugetul pe anul acesta, bugetul de 2009 va fi votat de noua conducere a Camerei, ce va fi aleasă după alegerile din această toamnă. Surse parlamentare ne-au declarat că actuala conducere nu vrea să aprobe un buget umflat, pentru care "i se va da la cap de către opinia publică", mai ales că nici un deputat nu e sigur că va fi reales pentru a se bucura de aceşti bani.

×
Subiecte în articol: politic