x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Varga: Peste jumătate din angajaţii silvici să plece; sunt fie de rea credinţă, fie incompetenţi

Varga: Peste jumătate din angajaţii silvici să plece; sunt fie de rea credinţă, fie incompetenţi

de Mediafax    |    01 Noi 2013   •   16:26
Varga: Peste jumătate din angajaţii silvici să plece; sunt fie de rea credinţă, fie incompetenţi

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, a declarat, vineri, că mai mult de jumătate din angajaţii silvici trebuie să plece din sistem, pentru că încalcă legea, aceştia dând dovadă fie de rea credinţă, fie de incompetenţă.

Întrebată, vineri, într-o conferinţă de presă, la Cluj-Napoca, dacă mai are încredere în pădurari, în condiţiile în care se constatată numeroase cazuri în care aceştia închid ochii la furtul de lemne din păduri, Lucia Varga a spus că cei care încalcă legea nu mai au ce căuta în sistem, şi trebuie să fie create pârghii legale astfel încât aceştia să plece.

"Sunt mulţi angajaţi silvici care trebuie să plece din sistem pentru că încalcă legea, dar sunt şi alţii care respectă legea şi îşi văd de treabă. Cei care încalcă legea nu mai au ce căuta în sistem şi trebuie să ne creăm pârghii legale asftel încât aceştia să plece. Realitatea este că nu pot să plece peste noapte. De la inspectoratele silvice, mai mult de jumătate din personalul silvic ar trebui să plece. Este, în acest moment, ori de rea credinţă, ori incompetent. Dacă este incompetent, trebuie să plece oricum, dacă este de rea credinţă vom identifica şi acele cazuri. Lucrăm la o Hotărâre de Guvern de reorganizare a inspectoratelor silvice, iar în cadrul lor trebuie aduse persoane care cunosc domeniul silvic şi care doresc să pună ordine în sistem", a spus Varga.

Potrivit acesteia, angajaţii silvici care îşi văd de treabă şi apără pădurea trebuie protejaţi din punct de vedere legal, iar autorizaţia de practică va fi o bună protecţie pentru ei, "pentru a nu se îndupleca la eventuale presiuni politice".

"Pentru cei cinstiţi şi corecţi, care se luptă pentru apărarea pădurii, mă voi bate şi eu astfel încât să fie şi ei respectaţi şi apăraţi. Pentru cei certaţi cu legea, care sunt în cârdăşie cu hoţii, voi continua lupta şi voi crea toate mecanismele legale pentru a-i scoate afară din sistem", a mai spus Lucia Varga.

Lucia Varga a participat, vineri, la Cluj-Napoca, la o întâlnire de lucru cu inspectorii tuturor Inspectoratelor Teritoriale de Regim Silvic şi de Vânătoare din România.

×