x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vasile Dîncu dezvăluie strategia PSD pentru alegerile prezidențiale. „Marcel Ciolacu este condamnat să candideze”

Vasile Dîncu dezvăluie strategia PSD pentru alegerile prezidențiale. „Marcel Ciolacu este condamnat să candideze”

de Redacția Jurnalul    |    24 Ian 2024   •   15:45
Vasile Dîncu dezvăluie strategia PSD pentru alegerile prezidențiale. „Marcel Ciolacu este condamnat să candideze”

Într-un interviu acordat postului de radio RFI, senatorul social-democrat Vasile Dîncu a dezvăluit strategiile PSD pentru alegerile prezidențiale din România și a analizat posibila candidatură a secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Potrivit lui Dîncu, liderul PSD, Marcel Ciolacu, este "condamnat să candideze", având în vedere poziția sa de premier și atuul partidului. El a subliniat importanța lui Ciolacu ca potențial candidat, dar a adăugat că, în cazul unei decizii comune a partidului, acesta ar putea să nu fie singura opțiune.

„În acest moment, eu nu văd o altă variantă în afară de Marcel Ciolacu. Marcel Ciolacu, ca orice președinte al PSD, în acest moment este oarecum condamnat să candideze, pentru că este premierul nostru, este atuul nostru pentru alegerile următoare. Dacă împreună cu domnia sa vom hotărî că avem un alt candidat pe care să-l susțină partidul, atunci acela va fi, dar deocamdată îl avem pe Marcel Ciolacu, care este candidatul nostru, să zicem așa, virtual,”  a explicat Dîncu la RFI.

Referitor la relația PSD-PNL, Dîncu a exprimat speranța că cele două partide vor reuși să dezvolte o colaborare eficientă și să obțină scoruri bune individual la alegeri. Cu toate acestea, întrebat despre posibilitatea unui guvern PSD cu AUR, el a respins ideea, menționând incompatibilitățile fundamentale dintre cele două formațiuni politice.

Despre Mircea Geoană, senatorul a recunoscut că acesta ar putea reprezenta un competitor serios pentru PSD, având în vedere încrederea pe care o are din partea unei părți a electoratului social-democrat. Cu toate acestea, Dîncu a considerat că, în cazul unei candidaturi a lui Geoană, acesta ar putea pierde susținători în favoarea unui candidat PSD.

„Ar putea să fie un competitor cu PSD, pentru că există și o parte de electorat din PSD care are încredere în Mircea Geoană, pe baza carierei lui de social-democrat de dinainte și a carierei internaționale pe care o are”.

Întrebat dacă unii alegători ai PSD s-ar putea îndrepta spre Mircea Geoană, Vasile Dîncu a răspuns: ”E destul de greu să credem asta, mai degrabă domnul Geoană ar pierde o parte din acești susținători pe care-i are în acest moment, pentru că ar fi mobilizați de un candidat al PSD-ului. Dacă ar candida președintele PSD-ului, probabil că aici electoratul lui Mircea Geoană s-ar împărți,” a mai spus sociologul.

 

×