x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alegeri 2024: Vergil Chițac a câștigat un nou mandat la Primăria Constanța

Alegeri 2024: Vergil Chițac a câștigat un nou mandat la Primăria Constanța

de Redacția Jurnalul    |    10 Iun 2024   •   08:32
Alegeri 2024: Vergil Chițac a câștigat un nou mandat la Primăria Constanța

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a câștigat un nou mandat la alegerile de duminică, potrivit numărătorii parțiale. El l-a învins pe candidatul ADU, Stelian Ion.

Potrivit primelor rezultate parțiale, Vergil Chițac (PNL), primarul în funcție, a câștigat alegerile pentru un nou mandat la Primăria Constanța, cu 35%, scrie Replica Online.

La o diferență de 7 procente se află Stelian Ion (ADU), care a obținut 27,08%.

Pe locul trei se clasează Horia Constantinescu (PSD), cu 24%, în timp ce Ovidiu Cupșa a obținut 11 %.

Potrivit Prefecturii Constanța, majoritatea secțiilor de votare din municipiu au prezentat erori în completarea materialelor electorale. De asemenea, s-au format cozi.

„Mai mult, au fost cazuri în care nu au ieșit cheile de control, au lipsit semnături sau chiar liste electorale. Soluționarea acestor probleme a condus la un timp suplimentar de până la 45-60 de minute pe secția de votare, față de cât era alocat inițial, respectiv 10-12 minute. Acest lucru înseamnă că până în momentul de față au fost procesate aproximativ 150 de secții de votare, jumătate din numărul care ar fi trebuit procesat. În plus, secțiile din municipiul Constanța au început să sosească pentru predarea buletinelor începând cu ora 2:00, față de ora 00:00, iar cele din județ, începând cu ora 6:00”, transmite, luni dimineața, Prefectura Constanța.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Vergil Chițac primaria constanta