x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Videanu, departe de Vanghelie

Videanu, departe de Vanghelie

28 Feb 2005   •   00:00

Candidatul Aliantei la Primaria Generala a Capitalei, Adriean Videanu, conduce detasat intr-un sondaj de opinie comandat de Organizatia PSD Bucuresti si realizat de curs, fiind urmat de candidatul PSD, Marian Vanghelie, la o distanta de 18 procente.


LAVINIA DIMANCEA

AVANS. Conform sondajului CURS, candidatul Aliantei PNL-PD, Adriean Videanu, are aproape 20 de procente in fata candidatului PSD Marian Vanghelie
Sondajul realizat de CURS, in perioada 22-24 februarie a.c., pe un numar de 987 de subiecti, il crediteaza pe Adriean Videanu cu 44% din optiunile electoratului, in timp ce Marian Vanghelie are numai 26%. Distanta considerabila dintre cei doi intra insa in contradictie cu rezultatele sondajului INSOMAR, dat publicitatii acum doua zile, realizat, de altfel, in aproximativ aceeasi perioada. Potrivit acestuia din urma, Videanu acumula 34% din preferintele electorale ale bucurestenilor, iar Vanghelie se situa foarte aproape, cu 28%. Urmatorii clasati in sondajul CURS sunt Cristian Popescu, alias Piedone, care se bucura de 10 procente dintre optiuni, independentul Ralu Filip si candidatul PRM, Anca Peterescu, fiecare cu cate 5%. Plutonul este incheiat de candidatul PUR, Radu Opaina, cu 4%, 6 procente din cei chestionati avand alte preferinte. Numarul nehotaratilor sau al celor care nu vor vota este de 35%.

FAVORIT. Un tur al doilea al alegerilor pentru functia de edil-sef al Capitalei intre Adriean Videan si Marian Vanghelie l-ar da drept castigator pe candidatul Aliantei, care ar obtine 56%, in timp ce candidatul PSD ar lua restul de 44%. 35% dintre bucuresteni nu sunt hotarati pe cine ar vota in acest tur secund. In ceea ce priveste votul pe partide, bucurestenii s-au pronuntat in numar cel mai mare pentru Alianta Dreptate si Adevar - 56%, secundata de PSD, cu 28%, urmatoarele trepte fiind ocupate de PRM - 7%, PUR - 3%, PNTCD - 2%, Actiunea Populara - 2%, numarul nehotaratilor fiind foarte mare, de 43%. De altfel, sondajul releva si prezenta la vot, astfel ca 68% dintre cei chestionati vor merge la vot, 30% nu se vor prezenta la scrutin, iar 2% nu stiu/nu raspund. Din cei 68% cati merg sigur la vot, 67% au spus ca sigur vor vota, probabil - 13%, 5% - probabil nu, 4% - sigur nu si ceilalti - nu stiu.

Liderul Organizatiei PSD Bucuresti Dan Ioan Popescu, s-a aratat multumit de evolutia lui Vanghelie in sondaje. Pentru a demonstra ce bun gospodar este Vanghelie, Popescu a povestit jurnalistilor ca l-a sunat ieri, la 7:30 dimineata, sa ii ureze "la multi ani" si ca a auzit galagie. Intrebandu-l unde se afla, primarul Sectorul 5 a raspuns: "Unde sa fiu, sefu’, la dat zapada".

EGALITATE
Toti candidatii la Primaria Capitalei vor avea conditii egale de participare in campania electorala din audiovizual. Presedintele CNA, Ralu Filip, intrat si el in cursa, a declarat ieri ca fiecare dintre candidati va fi prezentat cel putin o data in prime-time, la posturile care intra in campanie. Volumul de aparitii al candidatilor in dezbaterile audiovizuale va depinde insa de criteriul proportionalitatii, a explicat Ralu Filip, precizand ca, pana in acest moment, s-au anuntat 12 candidati la Primaria Capitalei. Campania electorala pentru alegerea primarului general al Capitalei va dura 15 zile si va incepe la 21 martie, alegerile urmand a avea loc la 3 aprilie.
×
Subiecte în articol: politic vanghelie