x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Voiculescu iniţiază o nouă lege a pensiilor

Voiculescu iniţiază o nouă lege a pensiilor

de Dana Piciu    |    24 Mar 2009   •   00:00

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a spus ieri, la întrunirea constitutivă a Consiliului Seniorilor la nivelul Capitalei, că în România este nevoie de o nouă lege a pensiilor.



În cadrul întâlnirii de ieri, liderul conservator le-a spus celor peste 200 de pensionari prezenţi că este momentul să se unească şi să se organizeze pentru a-şi putea apăra drepturile. El le-a cerut, de asemenea, să formeze un consiliu de coordonare care să strângă propunerile lor cu privire la modificarea Legii pensiilor, proiect pe care liderul PC îl va promova cu prioritate în Parlament. 

"Actuala lege a pensiilor produce mari nedreptăţi în societatea românească. Ne trebuie o lege care să aibă un singur principiu, cât am dat din buzunar statului, atât să îmi dea înapoi", a declarat Voiculescu. "Trebuie să ne concentrăm eforturile încât să reuşim, pentru această categorie, să punem dreptatea socială la locul ei. Noi nu discutăm din punct de vedere politic. Am auzit tot felul de aberaţii că cine îi sprijină pe pensionari sunt oameni de stânga. N-are nici o legătură nici cu stânga, nici cu dreapta. E vorba despre dreptate socială", a mai spus liderul PC.

El a menţionat că proiectul de lege al pensiilor ar trebui să fie gata în maximum două luni şi că va face în aşa fel încât toate partidele să fie coautoare ale acestui proiect pentru a trece de Parlament mai uşor. Consiliul Seniorilor este un proiect al PC care are ca scop cooptarea pensionarilor în structuri decizionale la nivel local, precum şi activarea civică a seniorilor şi încercarea de a utiliza experienţa acestora în societate.

×
Subiecte în articol: politic