x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Voinescu încearcă iar să ajungă secretar

Voinescu încearcă iar să ajungă secretar

de Dana Piciu    |    07 Apr 2009   •   00:00

PD-L l-a propus din nou pe deputatul Sever Voinescu pentru a candida la funcţia de secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, după ce, acum două săptămâni, plenul l-a respins la vot de două ori la rând, refuzându-i aceeaşi funcţie.



Secretarul Camerei, Dumitru Pardău, a precizat ieri, după şedinţa Biroului Permanent că grupul PD-L îşi menţine propunerea ca Sever Voinescu să fie numit în funcţia de secretar al Camerei, rămasă vacantă în urma demisiei deputatului PD-L Cezar Preda. Nominalizat pentru a doua oară de partidul din care face parte pentru a ocupa o funcţie în Biroul Permanent, Sever Voinescu trebuie să primească astăzi la votul final aprobarea plenului.

În şedinţa din 24 martie el nu a reuşit, deşi s-a votat în două tururi, conform regulamentului, să întrunească numărul necesar de voturi pentru a fi validat ca secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor. S-au împotrivit atunci, pe lângă deputaţii opoziţiei, şi colegii săi de coaliţie de la PSD, profitând de faptul că votul a fost secret, cu bile.

Cu acea ocazie, Camera Deputaţilor înregistra şi o premieră: Voinescu a fost singurul deputat care nu a fost validat de plen pe o funcţie de conducere, alegerea membrilor Biroului Permanent fiind o formalitate, împărţirea funcţiilor făcându-se pe baza algoritmului politic.

Potrivit unor surse parlamentare, mai mulţi deputaţi PSD şi PD-L au votat, la votul secret cu bile, împotriva numirii lui Voinescu. Sursele citate au precizat că o mare parte dintre deputaţii PD-L au fost împotriva lui Sever Voinescu pe motiv că acesta a venit de curând în partid şi a fost propulsat direct în conducerea Camerei Deputaţilor "pe filiera Traian Băsescu".

Deputaţii PSD care au votat contra lui Sever Voinescu au ţinut cont de atacurile pe care acesta le-a făcut la adresa social-democraţilor în campania electorală.

×
Subiecte în articol: politic voinescu