x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vot uninominal - PUR va strange semnaturi

Vot uninominal - PUR va strange semnaturi

06 Mar 2005   •   00:00

PUR incepe de astazi o campanie de strangere de semnaturi in favoarea votului uninominal, dupa ce in urma cu doua saptamani parlamentarii umanisti au depus la Senat o initiativa legislativa de modificare a legii alegerilor generale pentru introducerea votului uninominal, au anuntat ieri deputatii Daniela Popa si Bogdan Ciuca.


ANIELA NINE

Dupa strangerea celor minimum 100.000 de semnaturi necesare, se va trece la o alta faza a campaniei si anume, solicitarea de organizare a unui referendum national.

REFERENDUM. In acest scop, in baza semnaturilor cetatenilor, PUR ii va solicita presedintelui Romaniei ca, prin Parlament, sa genereze organizarea referendumului privind introducerea votului uninominal. In campania de strangere de semnaturi un rol important le va reveni organizatiilor teritoriale ale PUR, care se vor adresa cetatenilor si le vor solicita sa-si depuna semnaturile pe doua tabele : unul in sprijinul introducerii votului uninominal, iar celalalt pentru sustinerea organizarii unui referendum national. Pentru ca demersul lor sa reuseasca, umanistii au nevoie, conform Constitutiei, de minimum 100.000 de semnaturi, stranse in cel putin un sfert din judetele tarii, iar in fiecare judet cel putin 5.000 de semnaturi.

×
Subiecte în articol: politic