x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Zgonea: Dacă nu modificăm Statutul parlamentarilor, bugetul Camerei ajunge până în mai-iunie

Zgonea: Dacă nu modificăm Statutul parlamentarilor, bugetul Camerei ajunge până în mai-iunie

07 Feb 2013   •   16:57
Zgonea: Dacă nu modificăm Statutul parlamentarilor, bugetul Camerei ajunge până în mai-iunie
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, joi, că, până când nu va fi modificat Statutul, parlamentarilor trebuie să le fie asigurate maşini şi resurse financiare pentru cazarea la hotel, subliniind totodată că bugetul Camerei este de 198 milioane lei şi ajunge până în mai-iunie, informează mediafax.ro.
  
Zgonea a făcut aceste precizări după ce plenul Parlamentului a decis amânarea modificării Statutului deputaţilor şi senatorilor, la protestele reprezentanţilor PNL.
  
"Din punctul de vedere al cheltuielilor, mergem pe legislaţia în vigoare, pe fostul Statut, asta înseamnă că noi suntem obligaţi să asigurăm peste o sută şi ceva de maşini parlamentarilor care au intrat suplimentar în Parlament, că în continuare trebuie să le acordăm resurse financiare pentru a se caza la hotel", a spus Zgonea.
  
El a adăugat că, în continuare, Parlamentul va avea proceduri ambigue în Statut şi în cele două regulamente, care pot fi criticate de Comisia Europeană în materie de incompatibilităţi, conflict de interese şi a ridicării imunităţii.
  
Zgonea a spus că până săptămâna viitoare va avea loc o dezbatere în interiorul USL pe această temă, pentru a se înţelege necesitatea acestor modificări.
  
Valeriu Zgonea a mai arătat că bugetul Camerei a rămas de 198 milioane de lei şi că, dacă Statutul nu va fi modificat, în lunile mai-iunie, nu vor fi bani pentru plata indemnizaţiilor şi sumelor forfetare ale parlamentarilor.
  
"Este acest buget de 198 milioane de lei pe care ne-am angajat să-l păstrăm. Dacă Statutul nu se modifică, undeva în luna mai-iunie nu vom avea capacitatea de a plăti indemnizaţiile şi sumele forfetare pentru parlamentari", a adăugat Zgonea.
  
Parlamentul a decis, joi, să retrimită pentru o săptămână la Comisia de statut raportul privind Statutul deputaţilor şi senatorilor care admitea obiecţiile preşedintelui Traian Băsescu, după ce PNL a criticat textul privind incompatibilităţile şi a anunţat că va vota împotrivă.

×