x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Alocaţii de 400 de lei pentru copii. Cu o singură condiţie

Alocaţii de 400 de lei pentru copii. Cu o singură condiţie

17 Aug 2017   •   07:20
Alocaţii de 400 de lei pentru copii. Cu o singură condiţie

Potrivit unor noi legi, copiii care nu vor avea deloc absente la scoala vor putea beneficia de o alocatie de 100 de euro. Senatorul Ioan Agrigoroaei a initiat un proiect de lege prin care doreste sa mareasca alocatia copiilor. Conform initiativei senatorului, banii nu vor fi virati intr-un cont al parintilor sau tutorelui, ci sub forma de tichete cu destinatie precisa: o anumita suma pentru alimente, o alta pentru haine si alta pentru rechizite.

„Ce poate face un copil, o familie cu 85 de lei lunar? Nimic. Daca ar primi macar 100 de euro, atunci, cu acei bani intr-adevar se poate face ceva. Nu toti vor primi acesti bani, ci doar cei care nu au absente la scoala. in acest fel ii stimulam pe tineri sa faca copii si pe copii sa invete. Daca fiecare copil va frecventa gradinita, scoala primara, liceul si o facultate, nivelul de educatie va creste simtitor”, a declarat Ioan Agrigoroaei, citat de romaniatv.net.

„Alocatia de stat pentru copii in cuantumul stabilit va fi cheltuita defalcat: 30% pentru imbracaminte, 30% pentru alimente, 25 pentru bunuri care contribuie la educatie (carti, reviste, internet, computer, echipament sportiv), 15% tabere sau excursii educationale”, se stipuleaza in propunerea pentru modificarea si completarea art.3 din Legea nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, depusa de trei parlamentari. 

×
Subiecte în articol: alocatie copii