x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Capitala are un nou centru de management al traficului. Va funcționa nonstop

Capitala are un nou centru de management al traficului. Va funcționa nonstop

de Monica Cosac    |    19 Iul 2017   •   11:30
Capitala are un nou centru de management al traficului. Va funcționa nonstop
Sursa foto: Diana Oros

Noul Centru de Management al Traficului a fost inaugurat, ieri, la sediul Primăriei Capitalei. Dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, acesta reuneşte bazele de date ale Registrului Auto Român, Poliţiei Rutiere, autorităților locale şi ASF şi ar urma să ajute la fluidizarea traficului cu până la 20-30%. Edilul general, Gabriela Firea, a aunțat că aici sunt centralizate informații din 215 intersecții semaforizate, din cele 450 existente în București.

 

Până la sfârșitul anului vor mai fi racordate la acest sistem alte 60 de intersecții semaforizate, potrivit primarului general, iar până la mijlocul anului viitor ar putea fi integrate toate cele 450 de intersecții semaforizate. „Practic, în această încăpere, cu ajutorul ecranelor, avem comandă unică pentru următoarele informații: transportul public, transportul urban și supravegherea video. Avem 280 de camere video amplasate în Capitală, atât în zona intersecțiilor, cât și în principalele puncte strategice”, a precizat Gabriela Firea, la inaugurarea centrului.

Sistemul a presupus o investiție de 260.000 de euro şi este un prim pas pentru trasformarea Bucureştiului într-un oraş inteligent. Potrivit estimărilor făcute de specialiști, traficul ar putea fi fluidizat cu 20-30% prin activitatea noului centru de management. Contractul cu firma UTI, compania care gestion până în prezent Sistemul de Management al Traficului, a fost reziliat, noul centru fiind gestionat în prezent de Administraţia Străzilor.

Începând din toamnă, în zonele în care există parcări publice sau private nu va mai fi permisă parcarea gratuită pe domeniul public, a anunţat primarul Capitalei.

×