x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Copiii învaţă robotică cu ajutorul pieselor de Lego

Copiii învaţă robotică cu ajutorul pieselor de Lego

09 Ian 2018   •   21:00
Copiii învaţă robotică cu ajutorul pieselor de Lego

În timp ce alţi copii îşi aleg din magazine jucăriile electronice, ei şi le construiesc singuri! Şi nu oricum, ci din piese de Lego. Nişte copii din Tîrgu Mureş au învăţat deja secretele din spatele maşinilor şi roboţilor care se mişcă doar cu ajutorul unui buton.

Nu-i copil care să nu se fi jucat până acum cu piesele de Lego şi care să nu fi construit tot felul de forme, care mai de care mai inventive. Din mâinile copiilor din imagine însă, figurinele prind viaţă.

Maşinuţa se mişcă şi e controlată cu ajutorul unui program din computer. Şi, deşi pare greu de crezut, la ea au lucrat puşti de 7 ani. 

La laboratorul de inventică însă, joaca de acasă a celor mici e combinată cu robotica, dar şi cu tehnicile de programare. 

Copiii nu doar construiesc astfel de roboţi, dar învaţă şi să îi programeze. Şi pe lângă tainele jucăriilor electronice, cursul este special creat pentru a-i ajuta să-şi formeze personalitatea. 

Pentru ca un copil sa fie înscris la un asemenea laborator de robotică lego, părinţii nu trebuie sa îşi facă foarte multe griji. Micuţii încep totul de la zero, iar rezultatele se văd chiar după primele două cursuri. Observator.tv

×
Subiecte în articol: lego copii robotică