x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Criminala de la metrou rămâne după gratii pe viaţă

Criminala de la metrou rămâne după gratii pe viaţă

13 Mar 2019   •   14:07
Criminala de la metrou rămâne după gratii pe viaţă

Magdalena Șerban, femeia care în urmă cu un an și patru luni a omorât o tânără împingând-o pe şine în timp ce o garnitură de metrou intra în stație şi a încercat să ucidă o alta în acelaşi mod, a fost condamnată, ieri, la închisoare pe viață. Decizia magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Practic, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut decizia de condamnare dată în octombrie 2018 de Tribunalul Bucureşti, femeia având de plătit şi daune morale de 60.000 euro.

Magdalena Şerban (foto) a fost trimisă în judecată în 2018, în stare de arest preventiv, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru infracţiunile de omor calificat şi tentativă de omor. Ea a fost arestată preventiv în decembrie 2017, pentru că a împins două tinere în faţa metroului. Una dintre acestea, Alina Ciucu, după ce a căzut pe şine, a încercat să se agaţe de marginea peronului, însă Magdalena Şerban a lovit-o în zona capului cu piciorul. Ca urmare a acestor acţiuni, tânăra a fost lovită de trenul ce intra în staţie şi a decedat.

Cu câteva ore înainte, femeia a încercat să împingă pe şine o altă tânără, Alexandra Costache, într-o altă staţie de metrou, însă fata s-a opus şi nu a păţit nimic.

Femeia a fost supusă mai multor expertize psihiatrice, în urma cărora s-a stabilit că a avut discernământ în momentul în care a comis faptele, deci poate răspunde penal. De aceea, magistraţii au ţinut-o pe Magdalena Şerban în arest până la condamnarea definitivă, considerând că este un pericol public.

×
Subiecte în articol: magdalena serban inchisoare pe viata