x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Circa 45% dintre mamele minore din UE provin din România. Apel către firme să direcționeze 20% din impozitul pe profit pentru maternități

Circa 45% dintre mamele minore din UE provin din România. Apel către firme să direcționeze 20% din impozitul pe profit pentru maternități

de Redacția Jurnalul    |    20 Dec 2022   •   09:26
Circa 45% dintre mamele minore din UE provin din România. Apel către firme să direcționeze 20% din impozitul pe profit pentru maternități
Sursa foto: facebook

Aproape jumătate dintre mamele minore din UE sunt din România. Situația fetelor este dramatică, nasc prematur, sunt sărace, nu au acces la servicii medicale și educație.

Astfel că 45% dintre nașterile înregistrate în rândul fetelor sub 15 ani din UE provin din țara noastră.

Organizația Salvați Copiii face astfel apel la companiile de pe piața autohtonă să direcționeze 20% din impozitul pe profit pentru dotarea maternităților. 

"România dă aproape jumătate din mamele sub 15 ani din Uniunea Europeană. Sunt cazuri dramatice, care reflectă realitatea unei țări în care multe localități nu au medic, fetele nu au acces la educație și la servicii medicale, iar sărăcia își arată dinții la fiecare pas. Corpurile lor fragile nu rezistă de multe ori să ducă până la capăt o sarcină și atunci nasc prematur, iar viața nou-născutului e în risc.

Pentru că viața unor copii care se luptă să trăiască depinde de investiția pe care o facem în maternități, Salvați Copiii lansează un apel către companiile din România de a direcţiona 20% din impozitul pe profit către o cauză vitală: dotarea cu echipamente performante a unităților medicale a maternităţilor (secţii de Neonatologie, Terapie Intensivă Neonatală, Obstetrică-Ginecologie) și pediatrie", transmite ONG-ul pe Facebook.

Salvații Copiii organizează, din 2015, caravane pentru a ajuta fetele și femeile din mai multe județe ale țării. 

"Din anul 2010, Organizația Salvați Copiii a dotat 107 unități medicale (secții de neonatologie, terapie intensivă neonatală, secții de pediatrie și Obstetrică-Ginecologie) din toate județele țării, cu peste 1.120 de echipamente vitale, investind peste 8.700.000 de euro și a lucrat în 64 de comunități rurale defavorizate, cu 80.000 de mame, gravide și copii până în 5 ani.

Din 2015, Salvați Copiii România a organizat caravane de susținere a sănătății fetelor si femeilor în județele Neamț, Vaslui, Iași, Giurgiu, Constanța, Brașov, Tulcea, Botoșani și Suceava. Au fost implicați 70 de medici, medici rezidenți, asistenți medicali și asistenți sociali, pentru facilitarea accesului pentru fetele si femeile vulnerabile la ecografii gratuite de sân, ecografii abdominale, ecografii transvaginale, recoltări Babeș Papanicolau și sesiuni de informare. În total, au fost sprijinite 5.000 de beneficiare din cele nouă județe, prin servicii medicale gratuite sau prin consiliere individuală și de grup în cadrul caravanelor medicale". 

×
Subiecte în articol: salvati copiii mame 15 ani maternitate