x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Nicușor Dan îl acuză pe prefectul Capitalei că face jocul dezvoltatorilor imobiliari

Nicușor Dan îl acuză pe prefectul Capitalei că face jocul dezvoltatorilor imobiliari

de Redacția Jurnalul    |    05 Feb 2023   •   15:00
Nicușor Dan îl acuză pe prefectul Capitalei că face jocul dezvoltatorilor imobiliari
Sursa foto: Lucian Alecu

Edilul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că prefetul Capitalei va ataca în instanță Planul de Urbanism "Zone protejate", iar prin suspendarea acestui document construcțiile ilegale ar intra în legalitate.

Demersul prefectului se bazeză pe o adresă a Inspectoratului de Stat în Construcții.

„Înseamnă liber la blocuri între case în Centrul Vechi al Bucureștiului. Eu spun că nu există niciun temei juridic pentru care aceste acte să fie atacate, că afirmațiile din documentul de patru pagini al inspectorului general al Instectoratului de Stat în Construcții sunt neîntemeiate, și că aceste două instituții, prefectul și Inspectoratul de Stat în Construcții nu apără interesul public”, a spus primarul. 

Nicușor Dan acuză că la baza acțiunilor stau interese comerciale, deoarece, pentru prima, dată administrația locală respinge autorizații și face sesizări la DNA, iar dezvoltatorii imobiliari pun presiune pentru desființarea PUZ.

Primarul a arătat că PUZ-ul "Zone" protejate este în vigoare din anul 2000, iar în două decenii au fost emise zeci de mii de autorizații fără ca regulamentul să fie respectat.

 

×