x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Problemele de pe rețelele de socializare. 16% dintre utilizatori s-au certat online

Problemele de pe rețelele de socializare. 16% dintre utilizatori s-au certat online

05 Noi 2021   •   17:02
Problemele de pe rețelele de socializare. 16% dintre utilizatori s-au certat online
Sursa foto: Unsplash

Activitatea de pe rețelele sociale nu este doar distractivă, putând crea neînțelegeri de comunicare. Astfel, 3% dintre persoanele care folosesc rețelele sociale au avut probleme la serviciu din cauza comentariilor, iar 16% s-au certat cu cineva apropiat din cauza propriilor postări, arată un studiu realizat de Kaspersky. 

La nivel global, aproximativ 22% dintre cei care au scris pe rețelele de socializare au regretat apoi, iar la tinerii între 18 și 34 de ani procentul este de 29%.

Astfel, 12% dintre participanții la studu și-au exprimat un punct de vedere politic pe care apoi l-au regretat, iar 13% au folosit un limbaj nepotrviit. Dintre aceștiia diin urmă, 25% au fost australieni și 22% americani.

"Pe lângă potenţialul de a jigni sau de a stârni controverse, postările distribuite online pot compromite şi identitatea şi securitatea online ale utilizatorilor. Am postat online ceva care prezintă locul în care ne aflăm sau dacă suntem în vacanţă? Am postat un nume de familie care ar putea fi folosit împotriva unui utilizator într-un furt de identitate? Este foarte important să ne gândim la ceea ce postăm, astfel încât să ne putem bucura de reţelele sociale la maximum şi în siguranţă", arată analiza.

În același timp, 58% se gândesc la implicațiile asupra familiei șii 55% a pretenlor înainte de a posta pe rețelele de socializare. Însă pentru 43% nu contează care ar fii consecințele asupra angajatorilor. 

Mai mult, 11% au postat când se aflau sub influența băuturilor alcoolice, dintre aceștia 22% fiind australieni. 

Totodată, 56% dintre utilizatorii de site-uri sociale din întreaga lume sunt activi de peste 10 ani. 

Studul a fost efectuat de Opinium Research în perioada 18 - 31 mai 2021 pe 15.682 de adulţi din 25 de ţări, printre care Marea Britanie, Franţa, Italia, Germania, Spania, Danemarca, Olanda, Chile, Mexic, Argentina, Brazilia, Columbia, Peru, Japonia , Rusia, Turcia, SUA, Cehia, Ungaria, Africa de Sud, Austria, Singapore, Vietnam, Australia şi Emiratele Arabe Unite. 

×
Subiecte în articol: retele sociale internet