x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Suma uriașă cu care se vinde o bancnotă din 2003

Suma uriașă cu care se vinde o bancnotă din 2003

de Redacția Jurnalul    |    29 Ian 2024   •   14:45
Suma uriașă cu care se vinde o bancnotă din 2003
Sursa foto: olx.ro

Bancnotele și monedele vechi se vând contra unor sume uriașe pe internet.

Mai ai acasă o bancnotă de 1 milion din 2003? Suma colosală cu care se vinde în 2024

Bancnota de 1 milion de lei, emisă în anul 2003, are inscriptionat portretul scriitorului român Ion Luca Caragiale (n. 1852 – d. 1912). 

Pe o platformă de vânzare online a fost postat un anunț în care este descrisă această bancnotă, fabricată din polimer, în stare excelentă, și sunt disponibile două exemplare. Prețul este  de 1.000 de lei fiecare. Se oferă livrare cu verificare, iar vânzătorul este persoană fizică. 

„Bancnotă 1.000.000 – emisă în anul 2003. Bancnota e în stare foarte bună. Disponibile 2 bucăți”, se arată în anunț, pe Olx.

Bancnota de 1.000.000 de lei a apărut în urmă cu peste două decenii, în luna decembrie. Nuanța predominantă a bancnotei este albastru deschis. Conform datelor BNR – Banca Națională a României, există mai multe elemente care apar pe avers și revers.

Elemente pe avers: portretul lui Ion Luca Caragiale, dramaturgul care a trăit între 1852 și 1912;Violeta, elementul floral;Simbolul pentru teatru, și anume masca de teatru;Stema României, denumirea băncii și medalionul cu sigla „BNR”;Valoarea nominală, atât în cifre, cât și în litere, dar și anul emisiunii;Semnături: guvernatorul, casierul central și cea a scriitorului (în facsimil).

Elemente de pe revers: numărul și seria bancnotei; sigla „BNR”; denumirea băncii; valoarea nominală; Masca Tragediei; statuia scriitorului român; clădirea Teatrului Național din București; textul „FALSIFICAREA ACESTOR BILETE SE PEDEPSEȘTE CONFORM LEGILOR”, potrivit dcnews.ro.

×
Subiecte în articol: bancnota 2003